6. 2. 2016

Third Week

Tak už skoro tři týdny na ostrovech za mořem. Myslela jsem si, že se mi podaří hodnotit každý týden a průběžně zapisovat, jak to tu šlape, ale Fay míní a ... inu, okolnosti mění, asi. Tak co se za tu dobu, kterou jsem doposud nezaznamenala písemně, stalo?
Pokračovalo utrácení, například. Za věci více než chvályhodné, troufám si říct. S Andělkou jsme minulou neděly vyrazily na shopping spree do centra a obzvlášť do Primarku. Andělka využít poslední příležitosti nakoupit laciný hadříky, ve kterejch bude v ČR dělat parádu, já doplnit pár drobností, na který v zavazadlech nezbylo místo a ukázalo se, že jsou potřebné. Třeba taková pořádná mikina. V pokojíku není kdovíjak teplo a co zahřeje líp než pěkně vyteplená hoodie? Taky jsem zjistila, že potřebuju nějakou lehčí čepici, protože na zimní je tu sice moc teplo, ale zároveň moje citlivý ouška do toho větřiska přeci jen nějakou tu ochranu potřebujou. No, nebudu lhát. Kromě těchhle nezbytností (který, jen tak mimochodem, jsem obojí koupila v pánském a protože v Primarku mají i pánská XS, není mi to dokonce ani velký!) jsem si pořídila i pár věcí, který jsem nepotřebovala až tak úplně nezbytně. Nový pýžo, ale za to jsem teda moc ráda. Cosy footlets, díky kterejm už nemám nohy jak kostky ledu (ne, tati, fakt si je nestrkám do mražáku!). A protože studovat kdekoli v Británii je skoro jako bejt v Bradavicích...

Mimochodem, Pottermore mi nejdřív sdělilo, že jsem Havraspár, tak jsem to vzala za své - no a teď, s novým testem, jsem prej najednou v Nebelvíru! #identitycrisis
Po nákupech jsme vyrazily za děckama z kavárny (Andělčiny česko-slovenští kamarádi) na večeři, což bylo nakonec moc fajn. Nejdřív jsem samozřejmě musela trochu upozadit svoje asociální sklony, ale však už to z terapie známe - neřešit to, nesmlouvat a prostě jít. Doprí to bylo. V týdnu pak mírná panika, protože 3. jsem měla deadline na odevzdání eseje ještě na MUNI a samozřejmě jsem neměla ani dočtenou knížku. Sice jsem se snažila tomu trochu dát na prdel, ale nakonec jsem stejně musela poprosit o prodloužení odevzdávky, což naštěstí naše nejzlatější paní profesorka dovolila. Andělka mě pak ještě stihla seznámit se svou italskou kamarádkou a s bandou erasmaček z podzima jsme vyrazily v úterý večer do hospody. Guiness dobrej, burger už tolik ne, ale zase polívka byla úplně vynikající. 
No a tento týden taky už konečně první škola! Women and Nation vypadá na navýsost zajímavý předmět - nějak jsem moc předem neřešila, co tam vlastně budeme rozebírat, znělo to feministicky a to mi stačilo. Inu, bude to více než zajímavé, protože už v první přednášce jsme se dotkli tématu co tvoří národ, jak národ vnímáme, jak je reprezentován, no a jakou roli v té reprezentaci hrají ženy,... Témata rozhodně velmi aktuální. Vemte si jenom takové Švédsko a hlasité #inteerkvinna (více informací tu).  Bude to jízda a bude to myslím nanejvýš zajímavé a poučné.
Ve čtvrtek už bohužel rozlučka s Andělkou, udělaly jsme to stylově při vegetariánské full English breakfast v kavárně. Pak zase hurá do školy, tentokrát na seminář Women and Nation a pak na další přednášku, tentokrát Contemporary British Cinema. Při pohledu na sylabus jsem zjistila, že moje mezery v britské kinematografii jsou jaksi větší, než jsem se domnívala. Ale napravit to mi myslím nebude dělat nejmenší problém, začínám dnes s Brassed Off a už se na mladičkýho MekŘehoře moc těším. Jen kdyby tak přednášející neměla tak brutální francouzskej přízvuk. Já jsem chtěla autenticky britskej jazykovej input! Ale tak dokud z tohohle předmětu dostanu aspoň autenticky britskej kulturní input, čert to vem.
Po škole následoval MEGA nákup v Asdě. Tam je totiž lacino a potřebovala jsem se vybavit určitejma nezbytnostma, abych se furt nemusela cpát jenom ramen nudlama a toastama s hummusem. To asi není úplně nejzdravější dieta. No pěkně mě tu ty ceny zeleniny lezou na nervy, ale nedá se nic dělat,  we have to eat Jane - and we shouldn't eat shit. 
Když už jsme u toho utrácení - první výlet s turistickým spolkem The Explorers už za dva týdny! A to pěkně na celý víkend do krásné oblasti Peak District, kde jsem ještě nebyla a kam se tedy moc těším. Doufám, že kromě outdoorového vyžití se mi podaří se taky trochu socializovat, protože včera jsem neviděla jedinýho živýho člověka a to je trochu znepokojující. No a taky jsem neodolala a koupila si lístek na mé drazemilované Molotov Jukebox, kteří budou vystupovat v tom nejhustějším klubu imaginable - v Thekle, což je prosím pěkně loď! Honourable mention pro pana bratra, který mě na Theklu upozornil chvíli po tom, co jsem sama v bristolském přístavu zakotvila. Při nákupu lístků mi ani nedošlo, kdeže ten koncert vlastně bude .... a pak jsem jenom zírala! 


Když už tady nemám Andělku, tak jsem přistoupila k reorganizaci celého pokoje, pěkně si vybalila, všecko uklidila a nakonec i přestěhovala nábytek, takže teď mám stůl hezky u okna, což má hned dva plusy - víc světla a taky jsem naproti topení, takže už nehrozí, že mi při pilné práci bude zima. Mám taky předsevzetí dodržovat rozumný denní režim, pěkně cvičit a pilně pracovat. A jen co konečně odevzdám tu zatracenou esej, tak se taky vložit do veledůležitého projektu s názvem SOCIALIZACE. Tak držte palce, aby tento projekt probíhal hladce a úspěšně! 
Pac a pusu a nejpozději za týden čau s dalším reportem!

3 komentáře:

  1. Nazdar socializátorko! (doufám, že budeš mnohem, mnohem! úspěšnější než já)
    Tričko boží! Ten hashtag mě velice pobavil, už jsem na to natrefila na twitteru a asi nebudeš jediná. Já si teda druhej test radši dělat nebudu, protože prostě Havraspár a přes to nejede vlak. I fotku z King's Cross mám s havraspárskou šálou, tak už je to zaznamenaný těsně přes odjezdem Bradavického expresu.
    Moc se těším na vyprávění o předmětech a ještě víc na fotky a zážitky ze socializačního víkendu z Peak District. Tam se uvzdycháš úžasem nad krásou toho, co řpíroda dovede stvořit. Ačkoliv mám pocit, že úchylku toužebně hledět na kamenná hrázdění a políčka kolem mají především anglisti/anglofilové.
    Kdybych věděla, jak se dělá hashtag, tak napíšu "fingerscrossed" co se toho kamarádění týče ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobře děláš, že už do své kolejní příslušnosti nešťouráš! Je teda fakt, že mě prvně ten Havraspár trochu překvapil, spíš jsem čekala Nebelvír, ale i tak! Ale aspoň mám už jasno, až s našima vyrazíme do Londýna na Harry Potter tour :D.
      Fotky a povídání rozhodně budou, sama jsem na to fakt moc zvědavá :-). A jojo, toužebné pohledy na šutry a zeleň,... provozuju to i tu v našem sousedství, protože ty trávníky, that lush greenery,...!
      A dík moc za #fingerscrossed, mimochodem hashtag uděláš tak, že zmáčkneš pravej alt a k tomu x :-).

      Vymazat
    2. #thankyouverymuch #suchaclevergirl #nowiwillneverstop #hopeyoudontmind #haveaniceday

      Vymazat