2. 1. 2015

Co do nového?

Na konci roku se sluší bilancovat, na začátku roku zase plánovat. Inu, ne že bych nechtěla dělat jedno či druhé, ale z důvodů již dříve zmiňovaných nemám na tyhle věci moc času ani mentálních kapacit. Mrzí mě to, protože by bylo co bilancovat a co plánovat, zatím tedy odsunuji tyhle myšlenky na kraj a těším se, až si budu moct v klidu, bez výčitek svědomí, sednout, a všecko si pěkně sepsat. Ráda bych si letos udělala i vlastní vision board, abych některé svoje cíle, na kterých chci zapracovat, měla stále na očích. Vzhledem k tomu, že Koncept 2014 se osědčil, hodlám v něm pokračovat i nadále.
Jedno je ovšem jasné už teď - rok 2015 bude pro mě rokem vzdělanosti. Předznamenaly to už dárky od Ježíška - pod stromkem jsem našla nečekaně mnoho knížek (což je u takového knihomola jako jsem já s podivem, ale znáte mě, já na to hromadění zas tak nejsem) a doufám, že díky nim hranice svého vědění zase o kousek posunu.
Akademický slovník cizích slov už mám držení nějakou dobu, zbylé 4 kousky jsou ale v mé knihovně novinkami a za těch pár dní už jsem do nich stihla několikrát zabrousit. Není náhodou, že dva kousky jsou od Hosta - filologové mají v tomhle nakladatelství žně. Bylo by těch hostovských kousků i více, kdyby další dva moji favoriti nebyli beznadějně vyprodaní. 
No a aby se mi v novém roce dobře plánovalo, koupila jsem si kočičkový diář, který se mi strašně líbí a navíc je kompaktní, ale s dost políčky ke každému dni, takže konečně můžu spojit diář a to-do záznamník dohromady. Zvlášť teď o zkouškovém to opravdu bodne.
No a protože do nového roku by to chtělo vyrazit s písní, tak tady máte jednoho Macklemora, protože mě pořád ještě nepřestal bavit! Mějte se krásně a ať se vám v roce 2015 dobře daří! :-)




5 komentářů:

  1. Ááá, já jsem sice strašlivě ráda, že povinnou studijní literaturu mám už za sebou a můžu si číst jen a jen to, co chci, nicméně vždycky v takovýchto okamžicích, při četbě nadšených článků s fotografiemi štosů odborných publikací se to ve mně zase probudí a mé filologické srdce zaplesá! <3 Protože inteligence a vzdělanost je tááááák nádherná, okouzlující, přitažlivá a sexy! Číst si třeba v takovém etymologickém slovníku je naprosto úžasná zábava :)) A kočičkový diář je taky super, roztomilý a přímo svádějící k tomu, aby se do něj hodně zapisovalo - úhledně a nějakou příjemnou barvou, já bych volila světlou modř s kulatou špičkou, ať to píše pěkně měkce :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tohle naštěstí všecko číst chci, takže pohoda :D. Vlastně je to úplně super, že to chci číst a zároveň to můžu využít i ke zkoušce. A máš pravdu, vzdělanost je neuvěřitelně sexy! Můžu se zeptat, jaký etymologický slovník máš? Taky jsem si říkala, že si časem nějaký pořídím, začnu ale určitě Jazykovými jednohubkami, na ty se moc těším!
      Jen to úhledné psaní do diáře mi bohužel nějak nevychází, ono mi dělá problémy obecně, ale v takovém malém formátu je to fakt tragédie :D.

      Vymazat
    2. Luci, já bych se podívala do své knihovničky, jestli já vůbec etymologický slovník vlastním (měla jsem ho tolikrát na uni půjčený z knihovny, že už ani nevím, jestli jsem si ho nakonec pak pořídila), jenže nemůžu, stojí nám tam ještě vánoční stromek :D Pokud ho ale mám, tak mám spíš ten Machkův z NLN. Radši bych ale asi Rejzkův, pokud si pamatuju z etymologických seminářů, tak je přesnější a méně v něm autor spekuluje.

      A u těch diářů mám spíš problém ne se samotným psaním, ale velmi ráda pak to splněné škrtám. A samozřejmě vehementně, nikterak úhledně :D

      Vymazat
  2. Oujééé, nové chytré kousky vypadají parádně! Ta čeština by se mi líbila i v mé knihovničce. Slovník cizích slov bude asi pořádná bichle, že? (chtělo by to banán jako scale :D) Zrovna včera jsem měla v rukou ten svůj, se pronese ... a určitě se hodí! Mám taky od Academie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, je to bichle, ten slovník :D. Rozměrem A4 a hřbet má krásných 5 cm. A ta čeština je super, já bez příručky nedám při překladu ani ránu, tak jsem ráda, že ji mám i knižně, někde je toho tam víc (i když teda ta slovníková část se skloňováním, co je v online verzi, už mi kolikrát zachránila zadek :D). Ale teda toho pronesení se děsím, povezu si to teď všecko do Brna, to zase bude fuška :D.

      Vymazat