30. 12. 2014

Vánoční rozjímání

Vánoce už máme za sebou, přesto ale je těchto pár dní mezi Vánocemi a Silvestrem jaksi svátečnějších než obvyklé všední dny. Není tedy příhodnější doby na chvíli se zastavit a potěšit se vzpomínkami na to, jaké byly letošní Vánoce, co nadělil Ježíšek a . . .

Ha ha ha. Slavnostní dny. Zastavení. Rozjímání. Tak určitě, když má člověk na krku celý zkouškový! Stihla jsem se v tomhle ohledu pořádně dožrat už před Vánocama. Když jdu na předtermín, tak to totiž znamená, že chci aspoň něco mít z krku a UZAVŘENÝ před svátkama. Ale někteří vyučující si asi myslí, že je ÚPLNĚ V POŘÁDKU nechat studenty čekat na výsledky tejden před svátkama, celý svátky a podle toho, co se povídá, prej můžeme známky čekat tak asi v noci před dalším termínem. 

Já vim, že nemůže bejt všecko jako v Norsku, ale ten posunutej semestr, kterej i se zkouškovým končí před Vánocama není úplně blbej nápad. Tak jak tak děláme před svátkama jako šrouby kvůli zápočťáku, takže by v tom vlastně nebyl žádnej rozdíl, až na to, že bychom si užili aspoň PÁR DNÍ OPRAVDOVÝHO KLIDU (sorry za nadměrný používání caps locku, tady vidíte, co se mnou ta škola dělá). Místo toho už tady několikátej den trávim zavrtaná až po uši v teorii literatury and don't get me wrong, I like it. Jenom u toho studování musím dělat něco, co naprosto nejvíc nenávidím a kvůli čemu jsem absolutně nevhodná pro studium na vysoké škole. Musím si dělat výpisky. Na střední mi to tak nějak nepřišlo, ale na vejšce dělání poznámek a výpisků absolutně nesnáším a fyzicky mě to nesmírně vyčerpává. Včera už jsem z toho všeho byla tak hyn, že jsem se sebrala a šla jsem se bosky proběhnout do sněhu. Kupodivu to zabralo a bylo to příjemné, až mi budou dneska docházet síly, jdu do toho zas. Jediný světlo na konci tunelu je, že dneska už mě čeká poslední výpiskovej text. Kdyby toho bylo víc, asi bych vážně uvažovala o tom někomu zaplatit za to, aby mi ty výpisky připravil. 

Takže tady to máte. Studentské Vánoce - k nezaplacení. Aspoň že na konci každýho dne si pustíme s Andělkou nějakou pohádku, to mě udržuje při smyslech. To a vidina volna aspoň na Novej rok (už jenom proto, že naši budou pryč a někdo se bude muset starat o zvěř). 


7 komentářů:

  1. Toho slova BOSKY jsem si všimla až při třetím čtení! :D Ty bláááho!! Luci, ty jsi úžasný, obdivuhodný psychouš, od kterého se mám hodně co učit! ;D Tu odvahu realizovat i ty nejšílenější nápady ti přávidím a děkuju ti z celého srdce za životní motivaci, kterou mi poskytuješ :))

    Teď už máš beztak dovýpiskováno a čeká tě ten zasloužený odpočinek ;) Brouku, určitě však moc dobře víš, že když si je sama poctivě uděláš, tak ti to učivo projde rukou-hlavou a už se nebudeš učit úplně neznámé papíry. Budeš tak mít napůl hotovo a rozhodně se ti bude učit líp než z nějakých cizích výpisků ;)
    Nu a k té hnusárně, co vám dělají s těmi výsledky předtermínů... to je DĚS, kvůli němuž bych tehdy sršela vzteklé jiskry! Je to sprosté a taky trochu neuctivé. Však co, oni si beztak vánoční atmosféru nenechali rušit nějakým opravováním, že jo. Však proč by vás to mělo nervovat? To je zas někdo velice solidární a empatický, no fuj! :( Moc přeju, aby ses dobré, výborné, nejlepší výsledky brzy dozvěděla, aby sis mohla oddechnout a užít si klidu ;) Protože klid a nohy v teple! ;)

    PS: Severusem jsi mi udělala obrovskou radost, mhmmm :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Steli, mě k tomu zase inspiroval taťka, kterej si šel ráno bosky pro noviny - jestli tyhle příjemně bláznovské choutky po někom mám, je to po něm :D.
      A máš pravdu, že sice jsou ty výpisky dřina, ale ono to má fakt něco do sebe, když si ty texty takhle poctivě projdu sama, jen toho času a energie kdyby to tolik nebralo :D.
      A těší mě, že Severus udělal radost, doufala jsem v to :-).

      Vymazat
    2. Vy jste prostě celá rodina úplně k sežrání a k obdivování, a i když znám osobně jen tebe, tak zbožňuju ten obraz, který jsem si o vašich vytvořila díky tvému průběžnému vyprávění a odkrývání všelikých těch bláznivin :))
      Já být někde na chatě na Kružberku, bez nachlazení a se sněhem, tak do toho jdu taky! Jenže ouha, ve městě po oblevě a po silvestrovských oslavách (střepy a kdoví co všechno všude po chodnících) to nějak nemá to správné kouzlo :D

      Vymazat
  2. teda zní to děsně! uplně jsem tohle už zapomněla tyjo... tak držim palce ať se podaří všechno se naučit a zvládnout to ve zdraví!
    a všechno nejkrásnější do nového roku! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, ona je to sice otrava, ale nebudem si lhát do kapsy, vlastně zas o tolik nejde :-). Tobě taky všecko nejkrásnější do novýho roku! :-)

      Vymazat
  3. Mám první nestudentské prázdniny... tedy dovolenou 2 týdenní celoorganizační. Asi bych se raději vrátila do školy....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dokud je to buď jedno nebo druhé, tak je to myslím ještě snesitelné. Ale je fakt, že oproti pracovnímu procesu je škola pořád ještě procházka růžovým sadem.

      Vymazat