24. 11. 2014

Školní výlet

Tak jsem byla po 5 letech na školním výletě. Musím říct, že jsem se těšila a kupodivu dokonce ne marně! Vypravili jsme se s divadelním spolkem na soustředění do zapadákova na Vysočině. Už jenom to, že tam se mnou byly holky moje značilo, že to bude paráda a taky, že byla! Když jsem první večer viděla neorganizovanost a nevycválanost některých divadelníků, myslela jsem, že mě trefí, ale kupodivu jsem si pak buď zvykla nebo se to nějak zlepšilo, takže nakonec se moje rozčilení netáhlo dál. Co zkoušíme? Farmu zvířat. Co tam budu dělat? Zpívat ve sboru, páč je to muzikál, a dokonce mám štěk jako prasečí dozorce (konečně mám příležitost vypustit svého vnitřního esesáka).
A jakéže jsou další důvody, proč celé tohle soustředění bylo tak super? Namátkou - dali jsme do hromady komorní sbor a začali jsme nacvičovat koledy. Osvědčila jsem se jako sbormistryně. Konečně jsem se seznámila s jedním z nejzajímavějších a nejsympatičtějších vyučujících na katedře. Poprvé v životě jsem kouřila trávu. S dvěma našimi přednášejícími. Po stráááášně dlouhé době jsem pila něco víc než cider, chutnalo mi to, bylo mi potom fajn, nepřehnala jsem to a neměla jsem kocovinu. Holky složily skvělou písničku. Seznámila jsem se spoustou lidí, ale bylo to nenucené v rámci práce na muzikálu, takže si z toho neodnáším žádné (a)sociální trauma. Stihla jsem si ještě odjet na představení Hrdého Budžese s mou milovanou Bárou Hrzánovou a bylo to naprosto velkolepé a ještě lepší, než jsem čekala. Objevila jsem, že i mezi mými vrstevníky je spousta nadšených a talentovaných hudebníků, pro které je nejlepší možnost, jak strávit večer, s nástrojem v ruce a písničkou na rtech - jen nejsou na první pohled poznat. I když jsme bydleli v totálně socialistické budově, kde naprosto socialisticky i vařili, neuvěřitelně mile vyšli vstříc jak vegetariánům, tak veganům, a nakonec jsme měli ještě lepší jídla než masožrouti. Skvěle jsme si zatancovali a viděli jsme jedno z nejúchvatnějších improvizovaných avantgardních baletních sól ever. Sice jsem, pravda, taky krapet nastydla a poslední dva dny mě bolí v krku, ale člověk holt musí přinášet oběti.
Když jsem tak v nečekaně studeném večeru čekala na autobus na představení Hrdého Budžese, naznala jsem, že jsem oblečení i obutí značně podcenila. Tak jsem si hned po příjezdu sedla za počítač, zkontrolovala stav účtu a spočítala si, jestli si můžu dovolit koupit nové zimní boty, aniž bych umřela hlady. Bude to asi jen tak tak, ale kdyžtak si dovezu z Vysočiny hodně brambor. Každopádně jsem si zakoupila pár kvalitní zimní obuvi, ze které mám strašnou radost. Jsou to fešandy, ale hlavně je to pořádná vycházková obuv se zateplením, takže doufám, že ty boty nebudu muset za dva měsíce vyhazovat. Hned doma jsem si boty nejdřív pořádně přeleštila včelím voskem a naimpregnovala. Vlastně je to skvělé cvičení mindfullness - na malý okamžik se zastavit, pečlivě hadříkem přejíždět všechny záhyby, užívat si vůni vosku, . . . 
Jo a skvělé zprávy - tuto neděli nám začíná advent! Juch juch juch! Co to znamená? Už můžeme beztrestně poslouchat koledy a těšit se na Vánoce! A pokud byste to chtěli, jako já, chytře vyřešit a začít nasávat vánoční atmosféru jenom zlehounka a pomalu, zkuste to s touhle krásnou skladbou z vánočního filmu The Holiday. Muzika dělá, jakože nic, ale vy dobře víte, že Vánoce už se pomaloučku blíží :-).

4 komentáře:

  1. Upřímně mě mrzí, že se na vaše představení nedostanu :( Budete mít záznam nebo aspoň fotky, o které by ses pak mohla podělit? Muzikály já snad ještě raději než činohru. Tak zlomte vaz, aby to bylo parádní a užili jste si to :*
    No a boty jsou peckovní. Úplně můj styl :D Takže chápu tvé nadšení. A že mají i kožíšek, to je prima. Doufám, že taky něco pěkného seženu. Letos chci jít do vysokých kozaček a svých mini sukní. A je to kůže, že to impregnuješ? Vypadají jako oxfordky v zimní verzi ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Škoda, že je to takhle v týdnu, no :-(. Záznam nevím, jestli bude, ale fotky budou rozhodně, tak aspoň něco. Díky za přání, snad to všecko zvládneme, premiéra se blíží a stále je ještě co dolaďovat - ale ono je to tak s vystupováním vždycky :D.
      Nějaké fajn boty určitě taky seženeš, já měla před 2 roky štěstí a sehnala kozačky Ten Points s 50% slevou, to jsem byla šťastná jak blecha. Musela jsem si na nich loni nechat opravit zip, ale jinak jsou jak nové a těší se na třetí sezonu. Jinak ty moje nové jsou kožené, proto voskuju a impregnuju - sice z toho nemám dvakrát radost z etického hlediska, ale kožené se mi zatím vždycky osvědčily nejvíc.

      Vymazat
  2. Ách, Luci, jen o tom představení píšeš a já to mám úplně před očima! Věřím, že si to dokonale užíváš stejně jako předvánoční zpívání se sborem a popíjení cideru. Advent je tady a z tebe to nádherně čiší!
    A ty boty jsou senzační, vybrala jsi skvěle! Jsou úplně jako pro tebe stvořené :))

    PS: Musím se k něčemu přiznat: tu trávu ti docela závidím, v dospívání jsem si ji odpírala, ale teď bych ji i zkusila, jen bych to už kvůli svému povolání neměla moc roztrubovat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si ji právě taky odpírala, ale když se ta příležitost naskytla, řekla jsem si, že vlastně není důvod ji nevyzkoušet :-). A neboj, i tobě se určitě nějaká taková dobrá příležitost naskytne, aniž bys tím vzbudila obecné pohoršení ;-).

      Vymazat