8. 9. 2014

Bucket List Autumn 2014

Nejdřív jsem tady měla rozepsaný článek o tom, jak mě brutálně bolí noha a nechce se mi pracovat, ale nač zamořovat blogoprostor stěžováním si, že ano. Raději tedy vystavím svůj letošní podzimní bucket list, protože je to věc, která potěší (a třeba i někoho inspiruje). Jak už jsem zmiňovala minule, dokonce už si mohu i políčko, dvě odkšrtnout a těším se moc, až budu postupně odkšrtávat i další. Taky si děláte bucket listy? Líbí se vám ten nápad? Já musím říct, že bucket listy úplně zbožňuju a vytvořit si jeden doslova vlastníma rukama (ono se to nezdá, ale vzít i jen tři barevné fixy do ruky je pro mě dost výkon) je neuvěřitelně uklidňující a příjemné. Tak kukejte a pochlubte se v komentářích, do plánujete na podzim vy!

9 komentářů:

  1. Ten nápad se mi moc líbí. Miluji sepisování jakýchkoliv seznamů - čím víc, tím pochopitelně líp. Tak asi jdu taky nějaký sepsat. A koukám, že od tebe obšlehnu i pár bodů (třeba HP marathon zní víc než skvěle). :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No paráda, sepiš a už se na něj těším! Já se zase inspirovala různými bucket-listy online, holt přeci jen jsou ty internety na něco dobré :-). A myslím, že na HP maraton není lepší roční období!

      Vymazat
  2. Ooo, krásné to máš!
    Co přesně je celtic cake? A mule apple juice je něco jako mulled wine nebo se jedná o něco úplně jiného?
    Jumping to leaves chci fotodokumentovat :D a fairy homes taky!!
    A přemítala jsem, jestli tím "full clean-up" myslíš jako detox a zároveň úklid pokoje, a pak mi došlo, že to asi bude "fall" :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkují! Celtic cake je buchta z mé oblíbené Keltské kuchařky, taková moc dobrá s jablky - klidně pošlu recepis :-). Mule apple juice je prostě svařený jablečný džus, akorát teda samozřejmě je to napisáno jako imperative, mule jako sloveso (i když teda slovník ho nevede, tak jsem možná udělala pomocí back-formation nějakej nesmyslnej novotvar :D ). Jumping to leaves bude beztak součástí akce fall photoshoot, takže dokumentace bude! A jinak jsi odhalila, že neumím psát a je to "fall" clean-up a myslela jsem tím teda pokoj, ale ten detox by asi taky nebyl od věci :D. Uděláš si taky bucket list? Moc ráda bych ho viděla! :-)

      Vymazat
    2. :D se musím přiznat, že jsem to "mule" googlila a našlo mi to akorát osla, a proto mě vůbec nenapadlo, že by to mohlo být sloveso, nicméně parádně zapadá do "našeho" slovníčku novotvarů, hezky vedle přávisti :o) takže ještě vymyslet past simple a participle, protože mule je zcela jasně nepravidelné ... navrhuji "mule - mulled - mulled" (a výslovnost prézentu mjůl). Když to budem používat dost často, tak to i půjde vygooglit a voila, je to součást korpusu :D jen teda budem muset vyřešit problém s tím, že nějaké sloveso už asi existuje :D (Bože, mě dneska popadla lingvistická horečka, dostala jsem totiž na překlad translatologický text, takže konečně něco z oboru a nových slov mě napadá požehnaně :D)
      Recepis jo!! Jablíčka já moc ráda :) Hmmm, mohla bych ... něco podobně pěkného, jako máš ty :)

      Vymazat
  3. Naučím tě hrát šachy, pokud budeš chtít...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano prosím! Akorát teda žádný nemám s sebou v Brně, ale snad bych mohla dovézt :-).

      Vymazat
  4. Jsem naprosto nadšená, Luci! Spoustu položek hodlám taky zařadit do svých plánů, hlavně ty klasiky jako pouštění draka, dýňové dobroty a zvířátka z kaštanů a žaludů. A focení a blbnutí ve spadaném listí je povinnost! :D Jo a chápu dobře, že budeš vyrábět podzimní vílu a domeček pro ni? :)) Jestli jo, tak jsem tááákhle zvědavá na fotodokumentaci :) Je to nádherná myšlenka a mě s každým takovým nápadem víc a víc mrzí, že ty své třeťáčky nemám na výtvarku a pracovky :/ Ale třídu zdobit můžu tak jako tak, že :D

    Viděla jsi Podzim v New Yorku s Richardem Gerem a Winonou Ryder? Není to žádná světoborná kvalita, ale na pošmourné odpoledne to špatné není :) A Život podle Dana je taky podzimně laděný. Stejně tak celý seriál October Road, jestli jsem ještě nedoporučovala ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Jo a sympatické je i Říjnové nebe (October Sky) ;)

    OdpovědětVymazat