1. 7. 2014

Za letu

Zatím mám pocit, že nabírám rychlost a zastavení v nedohlednu. Sprint je to ale nádhernej! Práce mám až nad hlavu, včera jsem převzala novou zakázku z mé nejvíc nejvysněnější práce (sice teda nevím, jak ji stihnu zpracovat, ale to nevadí, všecko se nějak zvládne :D ) a dneska jsem odučila svou první hodinu v jazykovce. Na novém bytě se pomaloučku usidlujeme a konečně jsem potkala našeho spolubydlícího, který vypadá jako prima sympaťák. Užívám si, že všude po centru včetně školy i práce dojdu pěšky, cestou okukuju lidi, kteří sedí na zahrádkách nebo si dávají pivo na stojáka a vypadají tak nějak letně spokojeně.
Poslední týden plný přijímaček byl fakt vyčerpávající, ale tvrdá práce posledního půl roku se vyplatila, protože jsem přijatá krom Prahy všude a to s naprosto skvělými výsledky. Na překladu jsem byla nejlepší, čemuž pořád ještě nemůžu uvěřit. Jasně, nic to neznamená - však taky Úvod do překladu jsem kdysi doklepala na Cčko a byla jsem za to ráda. Ale snažím se zahnat myšlenky, že si to nezasloužím, a prostě z toho mám radost. Teď už se jen s konečnou platností rozhodnout, kam se zapsat - více méně už mám jasno, jenže nabídka partnerských univerzit na Erasmus váhy stále ještě rozhoupává. No řekněte, vás by možnost zkusit se dostat na semestr na Oxfordskou univerzitu nechala chladnými?
Každopádně alespoň jedno zastavení se mi povedlo - prodloužený víkend strávený s dámským klubem v jižních Čechách. Stál za to a dělo se přesně to, co jsem předpokládala - přežírání, válení, tlachání o blbostech, filmy, katederální deskovky a tak podobně. M. to shrnula velmi přesně: This feels like being on a vacation with hobbits. Breakfast, Second Breakfast, Elevensies, Luncheon, Afternoon Tea, Dinner, Supper... And surely other courses might and shall be added. ‪#‎IregretNothing Jo a taky jsem nad M. vyhrála sázku a tak mi musí upéct k narozeninám dort. Těšim se moc. Konec obžerské vsuvky. Ne že bych měla něco proti aktivní dovolené (byla jsem první a jediná, kdo se snažil prosadit pěší výlet na Hlubokou a kdo na tento řečený výlet měl vhodnou obuv), ale myslím, že na chvíli vypnout a opravdu relaxovat jsme potřebovaly všecky. Holky si užívají ještě do čtvrtka, nicméně já jsem již byla nucena dát přednost mrzkému vydělávání mamonu. Samozřejmě totiž zase jaksi nevycházím s penězi. Ale za to může určitě to, že jsem za poslední měsíc strašně projezdila hromadnou i městskou a ještě víc pročůrala na veřejných záchodcích. Nicméně obloukem se zase dostávám k tomu, že bych asi měla místo vypisování jít něco dělat, anžto zaměstnavatelé nečekají a výplaty teprve ne. 

10 komentářů:

  1. Tak jo, válím si vlasy v prachu u tvých nohou, jak ti právě smekám poklonu a nějaký to Ó vládče, slunce naše jasné ... Jsem na Tebe neskutečně pyšná. Plyne z toho, že můžu své překlady posílat na korekturu k tobě? :D Zatím jimi zásobuji milého. Anyway, conngratulations ten thousand times! A ten Oxford, hmmmm, hmmmmmm, taky se jen nad tou představou roztékáš blahem? Bydlet jako Harry Potter ... to je prosím motivace!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty si válíš svoje nádherný vlasy v prachu? Néééééééé! Vstávat, šup šup! S korekturou samozřejmě ráda vypomůžu, co mi budou síly stačit, ale já si furt myslím, že to asi byla nějaká divná náhoda, přijde mi, že zrovna třeba v češtině se mám sakra ještě co učit. No a Oxford, prostě .... <3. Zvlášť po tom, co jsem si připomněla, že tam rok studoval sám mistr M. U.!

      Vymazat
    2. No to je přece jasný znamení!!! (s MU myslím :o)
      Hele, zapomeň na náhody a přiznej si to! Jsi zkrátka sakra dobrá :) A pokoru k češtině si nech, protože být Brit a muset se učit česky, tak nevím nevím ... pády by mě osobně asi zabily! Naví moudrý člověk není ten, který si myslí, že už všechno umí, ale ten, který si uvědomuje, jak moc toho vlastně vůbec nezná!

      Vymazat
  2. Taky se vymlouvám na to, kolik peněz jsem dala za lístky za MHD, i když se snažím jezdit efektivně a většinou všechno zařídit na dvě jízdy nebo jet s rodičema. Což je ještě víc nevýhodný, protože třeba dvě hodiny chodím po obchodech, abych si zkrátila čas... :D Jezdím po pohovorech a občas se odměním, když už jsem přece v tom Brně... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Á jéje, odměny! S těma to většinou špatně dopadá, ale když bez nich je to takové suché, že? :D. A přesně jak říkáš, to zabíjení času pak nakonec taky spolkne víc peněz, než kdyby si člověk tu šalinkartu koupil. Já už ji konečně zase mám a jsem blahem bez sebe :-).

      Vymazat
  3. Koukám že Erasmus to docela komplikuje :) Ale strávit rok na Oxfordu, wow. A gratuluji že se ti daří :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za gratulace :-). Tak tak, Erasmus to všecko komplikuje, ale po vyzvídání u současných studentů oboru začínám zjišťovat, že ono je tam těch lákadel ještě více. No co budu vykládat, jsem úplně rozervaná a nedovedu se vůbec rozhodnout.

      Vymazat
  4. Jsi prostě jednička, s tim se smiř!! I když... takový úspěch na všech frontách zase znatelně ztěžuje rozhodování a včil mudruj. Já ale věřím, že se rozhodneš správně a půjdeš tam, kam Tě srdce potáhne. A jako stará obžera Ti závidím ten dort :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na dort si ještě počkám, ale taky se na něj moc těším, M. si s ním prý zvlášť vyhraje :D. Jó, kdybych já aspoň věděla, kam mě srdce táhne, ale táhne mě asi všude, to je ta potíž :D.

      Vymazat
  5. Moc děkuju, provedu s radostí a snad budu dobrou náladu šířit i nadále! :-)

    OdpovědětVymazat