13. 7. 2014

Léto, ciwe!

Nejdřív jsem si myslela, že po státnicích bude konečně klid. Pak, že po přijímačkách. Pak, že teda až dodělám tu novou posudkovou zakázku. No a teď se začínám smiřovat s tím, že na válení čas opravdu asi nebude, ať se děje, co se děje. Už jsem si musela pořídit Google Calendar, protože stolní kalendář + diář už jsou narvané k prasknutí a protože si každou chvíli přepisuju směny, už se v tom moc nevyznám. Nicméně nutno poznamenat, že i když jsem neustále v jednom kole, vůbec mi to nevadí. Už to metání s tím, abych stihla napsat posudek - jasně, musela jsem jet jako fretka (hlavně, když jsem byla úplně blbá a myslela jsem si, že je odevzdávka o dva dny dřív, než doopravdy byla), ale strašně mě to bavilo a měla jsem moc dobrý pocit, že jsem to zvládla. I teď mi čas užírají hlavně věci, které mě neskutečně těší - setkávání s přáteli, kultura ve všech možných podobách, výlety, trocha toho pohybu, i to učení mě zatím baví. Nebýt toho, že má hlavní práce mě tak nějak i přes svou užitečnost a smysluplnost krutě nebaví, ba ubíjí, bylo by to vlastně úplně ideální. Minulý týden jsem byla na autorském čtení Miloše Urbana, o kterém si můžete přečíst tady. Jinak nějak nestíhám psát tak často, jak bych ráda, tak si tady alespoň vyplním takovou malou letní hříčku na pobavení:
Letní abeceda
A: ananas
B: bydlení v novém
C: ceilí
D: diář narvaný k prasknutí
E: Erasmus - vzpomínání, plánování
F: frankofilie (pronajímám pokoj od nadšené studentky francouzského překladatelství <3)
G: gaelština
H: Hebridy
CH: chutě na sladký
I: Island - jako vysněná destinace některého dalšího léta
J: jedna knížka za druhou
K: knížky a kočky
L: láskování a laškování
M: moji noví studenti
N: nové pyžamo
O: Only lovers left alive
P: piknik (ještě žádný nebyl, ale snad na něj brzy dojde!)
R: rozhodování, kam na magistra (vypadá to, že už je ovšem rozhodnuto)
S: Skotsko
T: tour de Rakousko-Uhersko
U: učení/učitelka
V: vedro
W: William (nic jinýho na W mě prostě nenapadlo, nějak si to přeberte :D )
X: xenofobie (netrpím jí, brojím proti ní)
Y: You Instead/Tonight You're Mine
Z: zmizet na cesty

8 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Díkec :D. Nápad jsem samozřejmě poctivě ukradla, konkrétně zde: http://dalsiknizniblog.blogspot.cz/2014/07/summer-reading-ii-letni-abeceda.html

      Vymazat
  2. Frankofilie je dobrá :D A jinak má můj obdiv, máš toho hodně ale pořád se držíš tak nějak nad věcí :). já se asi začnu věnovat hypnóze abych se dostala na nějakou tu vysokou školu, jinak už nevím co :D.

    OdpovědětVymazat
  3. Jeva, ta abeceda je vážně dobrá! A parádně vyplněná :o)
    Na google calendář se budu muset vrhnout taky, neb je třeba sesynchronizovat ho s novou slečnou šéfovou, abychom věděly, kdy je volná učebna a tak. Stejně jako ty jsem si říkala, že léto bude děsně free a zatím to vypadá, že jsem o víkendu ráda za vydechnutí. Posílám dostatek energy. A Miloš byl rozkošný. Takový ňufánek :p

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Člověk se těší na volníčko a nakonec je z toho pěkný blázinec, že? :D Ale myslím, že my dvě si rozhodně stěžovat nemůžeme :-).

      Vymazat
  4. Tour de Rakousko-Uhersko zní dobře! A stejně tak plán vydat se na Island, to se mi velmi velmi líbí :) Abeceda je výborný nápad, člověk si aspoň rychle a efektivně shrne, co více či méně důležitého zažil, co ho čeká, nač se ještě může (ne)těšit.. Já bych asi měla problém zaplnit všechna písmena, ba spíš bych řekla, že u některých by se mi nabízelo více položek a u jiných žádná :))

    Přeju ti, ať tě stále tvé aktivity tak baví a naplňují a ať je i ta nezáživná práce snesitelná ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem ten problém měla, že někde bych ráda napsala mnohem víc věcí a jinde jsem zase horkotěžko vymýšlela. Ale je to zase i dobré procvičení kreativity a slovní zásoby :D.

      Vymazat