21. 6. 2014

Bc. Fay žije!

Ano, ano, dobrá věc se podařila a já se už konečně po čtyřech letech pilného studia mohu pyšnit krásnými dvěma písmenky před jménem! Že dostat se k nim nebylo jen tak a že jsem toho měla ke konci tak akorát po krk, to vám vykládat nemusím. Po napsání státnicových esejí jsem se cítila ještě poměrně pevná v kramflecích, nicméně test z lingvistiky mě vyklepal natolik, že už jsem se psychicky připravovala na možnost opakování státnic v lednu. Místo čekané úlevy přišel stav příšerného napětí a skoro jsem ani nechtěla výsledky vidět, protože jsem se strašlivě bála, že místo zeleného políčka mě bude čekat červené.
Když jsem pak cestou z přijímaček v Olomouci ve vlaku náhodou chytla wifi a zjistila, že se zelení, nemohla jsem tomu uvěřit. O to víc, že v políčku se známkou se zelenalo dokonce A. A nejlepší výsledek? Z lingvistiky. Asi jsem utajený lingvistický génius, protože jinak si nedovedu vysvětlit, jak mi mohla taková tipovačka vyjít na tak výborný výsledek. Teprve tehdy přišla ta toužebně očekávaná úleva a i když ještě zdaleka nemám volno, chodím s lehkou hlavou a rozzářeným úsměvem na tváři. Ačko ze státnic taky znamená, že jsem bez přijímaček přijatá na navazující magisterské studium filologie, takže i kdybych snad všechny ostatní přijímačky pohnojila stejně jako ty v Praze (o čemž si troufám pochybovat), pořád mám své jisté.

Nově nabyté svobody využívám ke čtení - konečně jsem se popasovala se Skálou. Za odměnu jsem si koupila Billie od mé milované Anny Gavaldy a zhltla jsem ji během jediného večera. Teď se mazlím s veleopěvovaným Kostičasem a moc se těším na tu spoustu dalších knížek, které už mám nějakou dobu vyskládané na nočním stolku (o titulech naloadovaných v Kindlu ani nemluvím). A včera jsem dokonce zasedla ke klavíru a spontánně si vymyslela a zahrála skladbu, kterou už v životě nezahraju a neuslyším, anžto jsem si ji nenahrála. Nicméně znamená to, že moje skladatelské a kreativní síly ještě úplně nevyschly a to mě neuvěřitelně těší. Jen na vaření teď stále není čas (a suroviny, protože v našem zapadákově neseženete ani rýžový papír, thank you very much and kind regards), ale protože můj nejúžasnější pan Darcy nám sehnal skvělé prázdninové bydlení v centru s mixérem a dortovými formami, kulinářskému utrpení bude již brzy konec. CAKE OR DEATH! SAVE THE CAKE! GIMME DAT PEANUT BUTTER! EAT IT ALL! A abych z toho obžerství nebyla jako koule, už mám nabitou kartičku na plavání a v pokoji je dost místa na cvičení (a taky ty super pohodlný křesla na čtení - už jsem vám říkala, že se nemůžu dočkat, až se nastěhujem?). I dovolená už se začíná pomaloučku rýsovat a nebýt toho, že si na ni budu muset nějak vydělat (jó, uznávám, moje nová práce je sice užitečná a zajímavá a tak, ale dvakrát záživná není), nebyl by na obloze jediný mráček. I když, vlastně ano. Sice momentálně bydlím v zapadákově, ale jak si tady tak sedím v krbovém pokojíčku s ohromnými okny do zahrady, pozoruju babiččiny úhledné záhonky plné zeleniny, bujné rozkvetlé růžové keře a kocoura šplhajícího se po sloupku k sousedům na zahradu, vím, že ani ve městě nebudu mít všechno. Ale to nevadí. Na víkendech je totiž skvělé to, že přicházejí s železnou pravidelností každý týden :-).

12 komentářů:

  1. Bc. Fay žije a zaslouženě si užívá oné zpětně nabyté volnosti! :)) Člověk se najednou chce věnovat všemu, nač nemohl při učení ani pomyslet, protože by musel až brečet, jak by po tom všem toužil a pro samé učení se tomu nemohl věnovat, co? ;)
    Přijímačky taky nějak vyjdou, ale hlavně že máš tu jistotu u vás, to je absolutně bezvadné :) Nu, Luci, užívej si každé doslova volné chvíle a nešetři na ničem energií! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, Steli, to bych musela brečet, ale teď už nemusííííím! I když teda vidím tu hromádku knížek u stolku a stejně nevím, jak to přes prázdniny stihnu - hrozně bych chtěla, na druhou stranu toho volného času stále moc není a když už je, jsem raději s rodinou a přáteli. A nebo u toho zlovolného internetu :-/. Ale abych jen nekecala, tak teď popadám Kostičas, jdu si udělat večeři a číst, juch! :-)

      Vymazat
  2. Obrovská gratulace ode mě!! Tak už to máš v kapse a můžeš si směle užívat volna. Plus jsem moc ráda, že se Vám podařilo sehnat takové skvěle znějící bydlení. Doufám, že se pak podělíš o nějaké chutné veg recepty ;-) P.s.: Chci bydlet u Tvojí babičky!! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, Míšo :-). Až na nějaké recepty dojde, moc ráda se podělím, momentálně je to ale tristní :D. A jestli budeš babičce pomáhat na latifundiích a se senem, tak to ona Tě klidně ubytuje :D. Dneska jsem jí obdivovala růže, nemůžu tomu uvěřit, že taková krása nám roste na zahradě!

      Vymazat
    2. To je náhodou můj sen! Hrabat seno, vyorávat brambory, okopávat záhonky a tak.. Je to trochu paradox, když si vezmu, kolik lidí žije takovým způsobem života od narození a vůbec jim to nepřipadá zvláštní, ba naopak ty práce s hospodářstvím spojené často pokládají za obtěžující a tady já, trapný měšťák, bych si ruce usekla, abych mohla být tam. Ok.. je mi jasné, že mám růžové brýle, ale stejně... :D Dům v růžích! To musí být nádhera...

      Vymazat
    3. Každý chceme, co nemáme, to je jasné :-). Ale věřím, že člověk znavený a vyčerpaný městským život si může pak tu práci v zemědělství opravdu užívat a považovat ji za relax. Já se teda dvakrát prací na zahradě neúčastním, ale musím přiznat, že leckdy je to otrava, tak ten pocit, že pomáháš růstu něčeho krásného nebo užitečného je příjemný. Vidíš za sebou výsledky a víš, že má tvoje práce smysl, navíc jsi na čerstvém vzduchu, . . . rozhodně to má svoje plusy :-).

      Vymazat
  3. Tak paní bakalářko, gratuluji! Z toho článku pozitivní a dobrá nálada jen srší, úžasné! :) Aspoň jsi úspěšnější než já, ale věřím, že taky nějaký ten úspěch zase přijde. A k tomu áčku ti taky gratuluji, musela to být sakra dřina. A obžerství schvaluji :D. V rozumné míře :D. Tak ať se ti dál daří a hodně štěstí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za gratulace, tak snad se ta pozitivní nálada šíří i dál :-). Úspěch zase přijde, neboj se nic, třeba čeká právě za rohem ;-). Obávám se, že obžerství už se mi trochu vymyká z rukou, budu s tím muset něco dělat, ale kalhoty naštěstí stále dopnu :D.

      Vymazat
    2. Děkuji Ti za milý komentář :) Na testy přijímacích zkoušek na práva chystám článek, nelíbí se mi, nepřijde mi to jako nejlepší způsob, jak otestovat uchazečovy schopnosti o studium práv. Jednoduše ne. A vím, že v Brně jsou práva špičková, ale protože po dvou letech "láskování" na dálku s přítelem bychom chtěli být konečně spolu, volba padla na Prahu. :)

      Vymazat
  4. hrozně moc ti gratuluju! mám z tebe uplně radost - ono to taky z toho článku uplně srší :)
    a mám chuť na burákový máslo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujů! Já mám taky chuť na burákový máslo, pošlu ti pak sendvič, až ho koupím, jo? :-)

      Vymazat
  5. Moc děkuju! :-) Já si tu větu budu muset taky někam vylepit, to, že si ji napíšu sem ještě bohužel neznamená, že ji budu mít v temných chvílích na paměti :D.

    OdpovědětVymazat