14. 5. 2014

Being Busy Does Me Good

Důvodů, proč se mi momentálně nechce skládat slova do virtuálního prostoru je víc. Za tenhle semestr napsala slov víc než kdy dřív, do růžových desek přetavila svou vysokoškolskou moudrost a co jsem nedala tam, vypsala jsem a vymluvila jsem u pracovních pohovorů. Navíc je tady to neustálé trajdání, minulý týden na jihu a v Brně, tento týden zase hurá do Prahy. Těším se, ale taky je to vyčerpávající. No a nakonec to vypadá, že se mi při hledání práce zadařilo tak, jak jsem si ani neodvažovala doufat a já mám takový strašně hloupý pocit, že když vykřičím do světa, že se mi daří, zatne mi Vesmír tipec za to, že jsem . . . nevím, moc otevřená, nepřijímám jeho dary s tichou pokorou? Tak něco. Ale vyšly mi hned dvě fantastické pracovní nabídky, které mi nejenom pomůžou si při magistru přilepšit, ale obě mají smysl. Nechci říct, že díky nim povedu svět k lepším zítřkům, ale znáte to, ten pocit, že to, co děláte, někomu možná pomůže nebo udělá radost a vnitřně s tou prací souzníte. Je tam všecko - angličtina, literatura, cestování, rozšiřování obzorů . . . a navíc jsou to obě práce, které můžu dělat z domu, takže tajně doufám, že po přestěhování zpátky do Brna budu moct zahájit úspěšnou kariéru kavárenského povaleče. 
Mezi tím vším se ještě připravuju na TKT zkoušku, na státnice a nejvíc času momentálně trávím překladem tohohle úžasného seriálu - Karmínové pole. Miluju, jak BBC natáčí seriály o ženách a ukazuje, že i při velkých světových událostech, kdy ještě neměly ani volební právo, přikládaly ruce k dílu a jejich stopa v historii je nesmazatelná. Karmínové pole se odehrává na západní frontě první světové války a ukazuje, jak to vypadalo v takové vojenské nemocnici, kde měly ženy nezastupitelnou roli jako zdravotní sestry. Ti, kdo rádi sledují britskou seriálovou tvorbu, se jistě s potěšením setkají se známými tvářemi, například s Oonou Chaplin (vnučka Charlieho Chaplina), která stihla okouzlit svět jako Talisa Maegyr ve Hře o trůny. Naprosto famózní výkon pak předvádí Surrane Jones, která zazářila po boku Davida Tennanta v dramatické minisérii Single Father. Z méně známých herců musím vypíchnout Richarda Rankina, který vás zhypnotizuje svýma nebesky modrýma očima a ukáže vám, zač je toho skotský přízvuk. A ne, nepřekládám tenhle seriál jenom proto, abych měla legitimní důvod se na Richarda koukat pořád dokola! Nicméně nepopírám, že je to příjemný bonus :-).
Takže tak to máte. Busy. Ale dělá mi to dobře, protože pokud mám rozumné množství aktivit, které mě jakš takš baví (nebo alespoň nenutí mlátit hlavou do zdi kvůli jejich imbecilitě), všechno jde tak nějak líp. Jen kdybychom s panem Darcym na sebe měli více času . . . ale snad již brzy. Mezitím se moc těším na výlet do Prahy na Svět knihy a Bretaň na Náplavce a vystoupení Billa Baileyho jo a taky má Plevel narozeniny! Hell yeah, to bude výlet, peněženko, třes se! Jo a taky jsem si koupila šaty k obhajobě a fešné lodičky a nechala si udělat nový, dost odvážný sestřih. Ještě se tak donutit k troše toho pohybu a toulání po venku (protože jak jsme zjistily s Andělkou, procházce na čerstvém vzduchu se nic nevyrovná, ale člověk se k ní sám těžko dokope) a nedovedu si představit větší parádu!

9 komentářů:

  1. Ano, je super mít aktivity, které člověka baví a naplňují. I když občas padám na hubu, jsem štastnější než kdy předtím. A jsem šťastná, že moje drahá polovička má pro to všechno pochopení. Jsem ráda, že se ti daří a držím palce, ať ta práce je taková, jak si ji představuješ :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc! Je to přesně, jak říkáš - člověk někdy padá na hubu, ale stojí to za to. A Vesmír žehnej drahým polovičkám s pochopením! :-)

      Vymazat
  2. Gratuluji Ti k práci :) Doufám, že sis Svět knihy užila, já na něj chtěla vyrazit, ale nezadařilo se, tak doufám, že příští rok. Ale jak tak čtu tak máš docela nabitý "program života" :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Příští rok Ti to určitě vyjde ;-). A děkuju za gratulace, nabité to mám rozhodně, tak snad jsem si neukousla víc, než dovedu sežvejkat :-).

      Vymazat
  3. Luci, věřím, že sis Svět knihy skvěle užila a že nám o svých zážitcích popovídáš - pokud jsi teda neumřela blahem při setkání s Mistrem Urbanem, že jo :D
    A jaké šaty jsi zvolila na obhajobu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jó, Steli, to bych na tu autogramiádu musela nejdřív jít :D. O všem jdu teď napsat. Šaty na obhajobu mám tyto: http://store.orsay.com/viewCatalog.shtml?lg=de&type=category#url=etuikleid-blauschwarz.htm%3Fv%3Dp%26lg%3Dde%26cat%3D4%26type%3Dcategory%26page%3D0%26listType%3Dall%26productId%3D43071556%26ajax%3Dcontent%26timestamp%3D1400660919926%26sId%3D1635A6F287055EC9021F76589BF7C644%26divTarget%3Dcontentarea%26listType%3Dall a jsem z nich úplně nadšená. Jen barva je v reálu víc do modra než na fotce.

      Vymazat
  4. No už jsem si přečetla, že jsi dala přednost koncertu! Luci, Luci, být v Praze, na Světě knih a nejít na Mistra Urbana?! Nepochopím! :D Ale jsem ráda, že sis koncert hlavně božsky užila, to je důležité ;)

    Šaty znám z obchodu, jsou krásné, taky jsem se po nich mlsně dívala :) A hlavně ty orsayovské pouzdrové bezvadně sedí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby aspoň něco povídal, asi by to rozhodování bylo těžší, ale já nejsem úplně ten typ, co uctívá celebrity a musí mít jejich podpisy atp., zážitkem pro mě byla knížka :-). No a kdybych tam pak čekala hodinu, o kterou začala autogramiády později, s vědomím, že jsem mohla být na náplavce a užívat si koncert, strašně bych se tím užírala a zlobila se na sebe. Takže ještěže jsem se nerozhodla pro autogramiádu :-).
      A s šaty máš pravdu - sedí perfektně, moc se mi líbí ten elastický, nicméně vkusně vypadající materiál. Jsou strašně pohodlné a lichotivé. Jen s mou napůl málem vyholenou hlavou je to taková zajímavá kombinace :D.

      Vymazat
    2. To já chápu, jen... já jsem holt ta sběratelka no :D Stejně jako sběratelka knih, tak též sběratelka literárních zážitků - a po splněném snu setkat se s Lustigem bych ráda i Mistra Urbana :) Jen toho Fukse kvůli mě asi nikdo z hrobu nevyhrabe :D

      Máš ten sestřih ještě odvážnější než předtím?

      Vymazat