8. 4. 2014

Umět skládat slova

Umět skládat slova za sebe tak, abych přesně vyjádřila svou myšlenku, potěšila čtenáře nápaditou stylistikou a zároveň uspokojila nároky akademického diskursu. To bych si moc přála. Smutná píseň vybrána náhodně, jen proto, že Amanda to se slovy umí, takovým tím jednoduchým, nenamyšleným způsobem, který tne do živého. To bych si moc přála. Ale brzo už to budu mít za sebou, a pak alespoň na chvíli klid. Do státnic. A pak snad alespoň přes prázdniny. Psát je hezké, ale mluvit a naslouchat je ještě mnohem víc naplňující. 

6 komentářů:

  1. taky závidím lidem, co umí nějak srozumitelně vyjadřovat myšlenky, obzvlášť v češtině.. přijde mi, že v angličtině jakž takž nějakej text vytvořím, ale v češtině zním jak ze základky :) Amanda umí a Bed Song je toho příkladem, zrovna tuhle konkrétní písničku si musím dávkovat jenom opatrně, protože mě skoro pokaždé rozbrečí :D
    ale ty to zvládneš na pohodu, a pak bude klid :) škoda, že do prázdnin je ještě docela daleko, mám úplně outdoorsy náladu, vyšlápla bych si nějaký skotský kopec ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám taky outdoorsy náladu jak sviň, dnes jsem spala celou noc s rozvaleným oknem kvůli té vůni jarní noci a čerstvého vzduchu ... měly bychom jít na čarodky zase spát aspoň pod širák! A Zubštejn se již jistě těší, až na něj vyšlápneme a přespíme taky tam ;-).

      Vymazat
    2. Beru! Jak se udělá hezky, tak jdem na to :)

      Vymazat
  2. Smutná no... ona není smutná, je melancholická a šíleně pravdivá a odžitá (i když já se zatím dostala jen do exhibit B, takže těžko říct). Mám ji ráda a i Amanda ji myslím na FB přiřadila ke svým nejoblíbenějším. Aby ne, ten text je pomalu povídka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi právě proto, že je tak pravdivá, je tak smutná. A musím říct, že pro mě je to jedno z největších varování do života, jenže kdo ví, jak moc s tím člověk vlastně může něco dělat? Na Bed Song musej být vždycky dva.

      Vymazat
  3. Krásné a smutné. Pustila jsem ji několikrát a pokaždé mě to rozplakalo. Teď jsem zrovna ve fázi A a tak nějak podvědomě se bojím, aby to nedopadlo, jako v té písničce... I když, zatím jsem se nikdy nedostala přes fázi B.

    OdpovědětVymazat