19. 3. 2014

Čtenářský deník

Tak jsem se dneska hluboce zamyslela (vzácný to okamžik, vím) a uvědomila jsem si, že jsem sice přečetla docela dost knížek, spousta z nich byla i poměrně zajímavá, ale houby si z nich/o nich pamatuju. A protože tento semestr mám poněkud volnější, nasadila jsem poměrně rychlé čtecí tempo a mám na kontě už patnáct knížek, jejichž obsah si horko těžko udržuju v paměti. Takže je jasné, po čem tato situace volá - po čtenářském deníku! No a když už tu máme ty internety ... no jasně, že ten můj prostě MUSÍ být online! Už jenom protože tak strašně ráda zakládám nové a nové blogy :D.
Takže prosím vítejte v mém internetovém čtenářském deníku, jenž se zove My World is Made of Letters. Co nejdřív bych tam chtěla přidat recenze na knížky, které jsem už letos stihla přečíst, a pak tam samozřejmě dávat hodnocení knížek, které jsem zrovna dočetla. Máte se samozřejmě na co těšit, protože můj vybraný literární vkus je všeobecně znám. A protože už na mě netrpělivě čeká další díl Call the Midwife (a v záloze je i samozřejmě knižní předloha), nezbývá, než vám popřát hezké počtení a dobrou noc!

4 komentáře:

  1. Chválihodný to počin! :-)
    Taky si už pár let říkám, jaká je to škoda, že si z přečtených knížek tak málo pamatuju, a že takový starý dobrý čtenářák by byl fajn :-) Ale stále zůstává, a asi už zůstane, jen u těch povzdechů :-)
    O to radji se ale inspiruju u tebe :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jedna z věcí, které mě inspirovaly, bylo právě i vyhrabání starého čtenářského deníku při tom velkém úklidu :D. Tak doufám, že nezklamu a budeš mít chuť s na některou z recenzovaných knih vrhnout a že se budou líbit, Baru :-).

      Vymazat
  2. Ty seš borka, fakt že jo! Už se těším, až si počtu a nechám se inspirovat. těch knižních blogů je teďkonc spousty, ale jsou většinou na jedno brdo. A hlavně se řídí podle toho, jaké recenzní výtisky slečny dostanou. Až si říkám, jestli vůbec čtou s radostí, anebo proto, že chtějí něco zadarmo.
    Ráda bych tě napodobila, ale znám se až moc dobře :D
    Takže good luck :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, těch blogů je spousty a přesně jak říkáš - řídí se to často recenzákama a nebo je to zaměřené na young adult. Věřím, že většina recenzentů asi kombinuje obojí - čtou rádi a když mají recenzák zadarmo, super, ale taky by mě zajímalo, kolikrát píšou o knize, po které by jinak nešáhli.
      Já samozřejmě teda nevím, jak dlouho mi to vydrží, ale fakt bych moc chtěla změnit ty svoje čtenářské návyky a vím, že tohle mi pomůže, tak snad :-). Tak díky za podporu a see you in the world made of letters! :-)

      Vymazat