14. 2. 2014

Gumel má solůšn

Abyste si nemysleli, že teda jenom pyskuju a pak odkážu na BuzzFeed, přináším pár blbůstek, které mě naopak na sociálních sítích pobavily.

1) Týden s oblíbeným teoretikem - veselá hra pro vysokoškoláky a odpornou veřejnost, kdy jste vyzvání dát si na týden jako profilovou fotografii svého oblíbeného teoretika. U mě to zatím byli vždy děsivě vyhlížející více či méně starší pánové, což byla příjemná změna oproti profilové fotografii, kde jsem tradičně božská a zářící. No a hlavně je docela legrace zkoumat, koho tam mají ostatní (ti asi ... ehm ... 3 z mých přátel, kteří se téhle šílenosti zúčastnili) a rozšiřovat si obzory. Fakt. Vážně je to legrace!


2) Týden s oblíbenou dětskou postavičkou - ano, hádáte správně. Tentokrát si místo své usměvavé tváře dáte ... no, já si tam dala Rychlé Šípy. Možná, že se u toho nenaučíte nic nového, nicméně zavzpomínat si na dětství je vždycky hezké a třeba najdete mezi svými méně známými FB přáteli netušené spojence. A abych vás vyvedla z omylu, že jsem nudná, tady máte odkaz na fakt strašně sprostej a nevkusnej komiks s hodnými hochy z Rychlých Šípů. Not so boring now, eh? Ale nechoďte mi sem pak brečet, že sem vás nevarovala.

3) Udržujme umění živé - krásný řetězák, který taktéž rozšiřuje obzory. Kdo lajkne obrázek, dostane umělce, od kterého si na zeď vystaví dílo dle svého výběru a může pak zadávat své oblíbence ostatním lajkerům. Dostala jsem Jeffa Koonse a nemohlo to dopadnout jinak než takhle: 


4) Mezinárodní týden knihy - tenhle řetězák se na FB objevuje pravidelně, někdy se ani MTK nezaštiťuje. Chce po vás, abyste na zeď sdíleli nějakou větu z nějaké stránky z knížky, kterou máte nebjlíž po ruce/máte právě rozečtenou atp. Veselé, hravé a inspirující, pokud teda nemáte po ruce zrovna učebnici kvantové fyziky (omlouvám se tímto všem kvantovým fyzikům). Nebo lingvistiky, když už jsme u toho (střílím do vlastních řad).

5) Acts of random kindness - tenhle řetězák je o tom, že prvních 5 komentujících dostane od vyzivatele během roku nějaké příjemné překvapení - nezáleží samozřejmě na hodnotě, ale na úmyslu udělat radost. Komu by se nelíbilo, když si na něj někdo během roku jen tak vzpomene a něco mu dá, i kdyby to byla jenom pusa na ouško? A samozřejmě by takový člověk pak měl nést pochodeň lidské dobroty dál a stejnou výzvu uveřejnit za sebe. 

Jasně, tyhlety řetězáky nezachráněj planetu, nemusí se líbit všem, nemusí všechny bavit a vlastně jsou to taky jen hlouposti na vyplnění dlouhé chvíle. Pořád se mi ale líbí mnohem víc než ty dva, které jsem zmiňovala minule. Překvapí někoho, že žádný z těchhle řetězáků nedosáhl (alespoň v mém okolí) ani náznakem takové masovosti, jako žirafí a pivní epidemie? A že se našlo spoustu filutů, kteří se při posledním úkolu hlasitě hlásili  o překvapení, ale sdílet a dávat dál už se jim nechtělo? Well ...

Věřím, že i vás nevyhnutelná odpověď zdrtila, podělím se tedy o pár fotografií roztomilých zvířátek, protože to je lék na všechny špatnosti světa. To, že na každé této fotografii se nalézá minimálně jedna kočka je pouhá náhoda. Kočky se totiž, na rozdíl od kryptofašistických židobolševických zednářů,nepokouší ovládnout svět. To jen aby bylo jasno.










Žádné komentáře:

Okomentovat