25. 9. 2013

The Magic of the Morning

Tak jsem si řekla, že by to chtělo trošku hnout s mou rutinou. Vstávat mezi půl devátou a devátou sice není až TAK pozdě, ale s tím, co všechno dělám, než se vrhnu do práce, už toho před obědem moc nestihnu. Večer se mi opravdu podařilo se odlepit od počítače (po, pravda, chatování na facebooku, ale taky úspěšném plánování výletů v Oslu) chviličku po desáté, a tak jsem si mohla bez výčitek v posteli počíst pár stránek z Last Light of the Sun (na to, jak je to skvělá knížka, si na ni vyčleňuji trestuhodně málo času, i to je důvod, proč jsem se rozhodla nakopat svému dennímu režimu zadek) a usnout v docela rozumnou hodinu. Aby se mi ráno lépe vstávalo, domluvily jsme se s Monikou, která má taky problémy vykopat se z postele včas, že se v 7 ráno potkáme v kuchyni, abychom měly motivaci opravdu vylézt z postele. A zadařilo se! Jsem na sebe opravdu hrdá, ono se to nezdá, ale pro mě je vstávání strašná potíž. Naposledy, když jsem se probudila s pocitem, že už nepotřebuji spát a jsem svěží, bylo minulou neděli, kdy jsem si zapomněla nastavit budík a vstávala jsem ve 3/4 na 10. No nic moc. Ale věřím, že po týdnu, kdy se budu opravdu hlídat a budu chodit spát brzo a vstávat brzo, budu svěží opravdu i v těch 7 ráno. Tak si říkáte, když je skoro půl desáté, kolik už jsem toho stihla, že?
No, leda houby. Ale nesmím být na sebe tak přísná. Začala jsem s Yoga Challenge, která spolu s každodenním core tréninkem znamená víc než půlhodiny cvičení před snídaní. Jenže cvičení není všecko, protože se učím krotit mysl meditací a dnes jsem ještě přidala hlasová cvičení (a zjistila, že při nich se vlastně medituje nejlépe, protože tehdy se mi opravdu daří držet na uzdě mou neustále poletující mysl a soustředit se jen na to, kam položím dalším tón, v jaké síle a barvě). Zjistila jsem, že snídani jsem měla na stole celou hodinu a půl potom, co jsem se vykopala z pod peřin. No a samozřejmě mi to nedalo, abych při snídani nezkontrolovala, co se to děje na těch internetech - nové blogové zápisy, články, taky zjistit, jestli mě někdo třeba neshání na mailu ... je to ošklivý zlozvyk, vím. Snídat by se mělo v klidu, bez elektroniky, nejlépe s ostatními. Když ale v kuchyni nikdo nebyl a navíc je tam děsná zima. Už přituhuje.
Teď ztrácím čas hledáním nějakého pěkného online bucket-list creatoru, abych si mohla sepsat své plány na podzim, mohla je tady vyvěsit, aby vypadaly roztomile, a zároveň abych si, pokud možno, mohla online odškrtávat, co všechno se mi už podařilo splnit. Nemá náhodou někdo nějaký tip? Fascinuje mě, že i když je internet NARVANÝ nejrůznějšími prográmky a generátory, málokdy splňují mé představy. A stává se mi to pořád. Nějaká GTD aplikace by se mi taky hodila, na netu jich jsou desítky, ale žádná se mi ještě úplně netrefila do vkusu. Slibný je Wunderlist a Moredays, jenže ten první je na mě někdy až moc osekaný, druhý bohužel nefunguje ještě úplně dobře. Že já se nedala na programátorství, mohla bych na realizaci svých vysněných aplikací vydělat majlant! Nicméně, doba již notně pokročila, přede mnou práce jak na kostele, a já se tu zabývám tím, že nemám dostatečně chytrý prográmek na udělání seznámečku. Možná nadešla chvíle pro čtvrtku a pastelky? Tak či onak, cválám pryč na rychlým velbloudovi a až ten podzimní bucket-list konečně vytvořím, nezapomenu se pochlubit. S letním se mi vedlo velmi dobře, zbývají poslední dvě položky (hike k jezeru Sognsvann a návštěva skanzenu), které snad padnou nejpozději příští týden. Ať žije produktivita! Echm. Ironically. Whatever.

2 komentáře:

  1. nejhorší je, když musíš vstávat brzo kvůli škole a nestíháš ani ranní jógu, natož aby se konala nějaká úkolová produktivita :) až najdeš doprí bucket list maker, tak dej vědět, protože podzimní si taky hodlám vyrobit... ono ten infogr.am je fajn, ale přece jenom to není primárně na bucket listy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano ano, to si uvědomuju, že já mám strašné štěstí, že nemusím na ráno ani do školy ani do práce a mám na takovéhle věci vůbec čas. Docela se děsím toho, až se budu muset těch svých dlouhých rán vzdát, to bude děs.
      Jinak bucket list jsem si nakonec zapsala do Wunderlistu ( https://www.wunderlist.com/en/ ), sice z toho nemůžeš vygenerovat pěkný seznámek, který by sis lípla na blog, ale zase se to dá rychle upravovat a můžeš si tam hezky odškrtávat, což se mi moc líbí :-). Nakonec jsem se rozhodla, že budu Wunderlist používat jak na bucket-listy, tak na to-do a zatím to docela funguje :-).

      Vymazat