5. 8. 2013

Almost on the way

Už jen pár dní. Pár kraťoučkých, prosluněných dní a pak sbohem a šáteček. Na posteli už se mi kupí hromádky a já nevycházím z pochyb - není sedmero kalhot příliš? Ale zase potřebuju pokrýt počasí od vlahého léta až po třeskuté severské mrazy. Mám si brát i lehké podzimní sáčko nebo to nějak vykryju trenčkotem, koženou bundou a nepromokavou bundou? Dilemma, dilemma! A taky ta nejistota, zda mi do autobusu vezmou třetí zavazadlo či nikoliv ... achich ouvej. při balení budu muset být moc moc chytrá a případně si nechám cestovku se zimními věcmi někým dovézt nebo poslat. Říkají, že až si nachystáte, co si chcete sbalit, máte si vzít polovinu hmotných věcí a dvakrát tolik peněz. Kéž by to tak šlo!
Včera jsem nemohla usnout, a tak jsem do dvou do rána nasávala tuny informací o Oslu, o obchodech, dopravě, stahovala jsem mapy, k tomu poslouchala norskou muziku a povím vám, těším se moc. Oslo má přibližně tolik obyvatel co Brno, takže se nemusím bát úzkosti z přelidnění, jak se mi někdy stává ve velkých městech. Vedle sebe jsou historické památky i skvosty novodobé architektury, živý městský ruch i příroda. Takže pohory s sebou, samozřejmě! Už se těším, až je zase pěkně provětrám.
Jen z jednoho mám trochu strach - jak se tam budu seznamovat a přátelit. Vidím, jak se v naší FB skupině domlouvají na společné akce ti, kteří už jsou na místě a asociální hlásek v mé hlavě šeptá - to ty nebudeš dělat, neměla by sis s nimi co říct, bylo by to trapné, jsou cizí, raději zůstaň na koleji a načítej na bakalářku (= prokrastinuj na internetu), blá blá blá. Vím, že ten hlas nesmím za žádnou cenu poslechnout. Doufám, že odchod z práce mě dostatečně poučil o tom, že se těmhle hloupým myšlenkám musím postavit a nenechat se ovlivnit. Za žádnou cenu! But sometimes I'd rather dance ...

A teď ještě jedna malá ne-erasmácká vsuvka - dnes jsem dělala své první wrapy a děcka, byla to bašta! Brou chuť!

6 komentářů:

  1. Luci, nikdo, dokonce ani moje sestra, neseděla jen doma na kolejích a nenačítala na diplomku, i když to měla v plánu. Nemusíš kalit, nemusí se objevit tvoje opilé fotky z dydžiny na fb, ale aspoň cestuj a poznávej... Na bakalářku zbyde dost času i nervů i po návratu, tak to ber jako takové uvolňovací cvičení před. Bo co si neužiješ teď, to už si neužiješ nikdy, to mi věř :-)

    Wrapy vypadaj báječně, no hned bych si dala!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cestování a poznávání si určitě nenechám ujít, na to se těším asi nejvíce! A ono to není tak, že bych si myslela, že bakule je příjemnější, ale prostě mám trochu obavy z toho seznamování ... ale věřím, že se do toho ponořím a nakonec si tam třeba najdu přátele na celý život. Koneckonců, když i pan Darcy byl na Erasmu společenský, to by bylo, aby se to nepovedlo mě! :-) A kde vlastně tvoje sestra byla?
      A díky za pochvalu, wrapy byly fingerlicking good! :-)

      Vymazat
    2. Sis byla v Estonsku :-)

      Vymazat
    3. Tý jo, zajímavá volba :-). Asi by mě nenapadlo jet zrovna do takovéhle země, ale minimálně z toho, co říká kolegyně z práce, která ztama je, to nemusí být vůbec špatné!

      Vymazat
  2. Zasuň ten hlásek někam hodně, hodně, hodně hluboko, neb ho teďka vůbec nebudeš potřebovat.
    Bakalářka zatím počká, tvůj fenomenální výlet nikoliv. Rozjeď to tam tak, aby sis to co nejvíce užila. Tím jako nechci říct, abys pařila jak nezřízená střela, ale prostě takovým způsobem, aby se ti to líbilo :o) A jak mi bylo řečeno, na Erasmu spoustu lidí chodí chlastat a tak, ale mezi těma lidma je i spousta takových, co tam sice jdou, ale jen proto, aby se seznámili a pak dávají přednost jiným popovídáním a výletům a tak. Věřím v to!
    Hele, když už tě jednou vybrali, tak ber v potaz, že podobných jako ty, tam bude více. Úplně vymatlané lidi přece nedostávají stipendia, hmm? Moje kámoška Peťka se tam s nikým nevyspala a líbala se až úplně na konci a kolik má tedka přátel! :)
    Myslím, že pomáhá skutečnost, že se ani ti lidi mezi sebou nebudou znát a budou se chtít seznámit. Nejdeš do nějaké uzavření skupiny. Všichni se chtějí seznamovat, a o to to bude lehčí :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozkaz, šéfová! Ti, co už jsou v Oslu právě organizují výlety do muzeí, výšlapy a další věci, jak tak koukám, takže to bude asi opravdu v pohodě :-). A máš pravdu, jsme tam všichni na jedné lodi a to je veliké plus. Uf, však ono to nakonec půjde! :-)

      Vymazat