16. 5. 2013

Plašanka

Tak se to všecko hýbe. Erasmus, například. Mám Letter of Acceptance, přikleplé koleje a dokonce už zaplacenou kolejní zálohu. Nedočkavě čekám, až mi podepíšou i Learning Agreement a já budu moci rozjet byrokratický kolotoč na domovské univerzitě, který vyvrcholí připsáním nekřesťanské částky na můj účet. A z ní pak budu půl roku žít. Zjistila jsem, že v kampusu, kde budu bydlet, jsou 2 starobylá vikingská pohřebiště! Asi dám tedy ještě jednu šanci seriálu Vikings, abych se naladila na tu správnou notu.
Musím uznat, že jsem na sebe docela pyšná, co se školy týče. Nejenom, že jsem se o volné středě donutila napsat již zmiňovanou esej, ale včera jsem taky vytvořila poslední assignment do bakalářského semináře a hlavně včera, včera jsem obdržela response paper do americké literatury oceněný plným počtem bodů. Oh, yes! Těší mě to o to víc, že to bylo téma, které mě z celého semináře nejvíc zajímalo a oslovilo a kterému se rozhodně v budoucnu chci ještě věnovat. Nature writing. Fascinace přírodou, úvahy o tom, jak nás ovlivňuje, co všechno znamená okolní prostředí, jak se k němu můžeme stavět ... Tohle jsou věci, na které hodně slyším, zvlášť poslední dobou. Dnes ještě poslední dvě hodiny a pak už vítej, sladké zkouškové! Kdybych k tomu nemusela chodit do práce, skoro bych se na to i opravdu těšila.
S vidinou brzkého opuštění mého pracovního místa a s tím, jak nám poslední dobou přibylo nesmyslných byrokratických povinností už se nemohu dočkat, až budu pryč. Nenechte se zmýlit - svou práci mám stále ráda, ale čím dál víc mě vyčerpává. Včera jsem se stihla vyšťavit hned při příchodu a další události tomu mnoho nepřidaly. Tak jsem si pustila soundtrack z Pýchy a předsudku, napustila celý veliký hobití kelímek, vytáhla čočku na kari a rozhodla se trochu si vydechnout. Předevčírem jsem tu dobrovolně byla o hodinu déle a v pátek mě dokonce čeká dvanáctka. Už abych to měla za sebou. Vidina minimálně jednoho semestru, kdy nebudu muset vůbec pracovat se zdá naprosto růžovou. Jen to ještě doklepat do toho konce června, uf uf uf! Ale to půjde, že jo, že to půjde?
A dáme si písničku, aby to šlo líp:

4 komentáře:

  1. Gratuluju ke školním úspěchům. A přeju, ať to v práci rychle uteče. Můžu se zeptat, kde vlastně pracuješ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za gratulace! :-)
      Pracuju na půl úvazku jako asistentka vedení/večerní recepční v nejmenovaném jazykovém centru, kde mám na starosti kontakt se zákazníky, lektory, rozvrhy, přípravu materiálů a spoooooustu byrokracie. Jsme ISO certifikovaní, takže té byrokracie je opravdu hodně a to, že máme pobočky po celém světě a vedou nás customer feedbackem posedlí Američané tomu zrovna nepřidává :D.

      Vymazat
  2. Jo, půjde to půjde! :o)
    Člověk by ani neřekl, že práce asistentky může být až tak šílená. Teda, z pohledu lektora, který všechno posílá po deadlinech a ještě se ráčí urazit, když se po něm něco chce. Mě bys tedy určitě neměla ráda :D Držím pěsti,ať to všechno a hlavně ten crazy dnešek zvládneš! Byrokracie je dle mého zcela zbytečné zlo.
    Hele, co si mám představit po tím ISO certifikace? Každé slovo chápu, ale zvlášť a v jiném kontextu :D
    Vikingská pohřebiště zní NAPROSTO geniálně! Fakt musím pořádně šetřit, ať tě můžu přijet navštívit!
    S tím nature writing jsi mi připomněla eco writing. Byla u nás nějaká profe od vás, na kterou jsem se šla jako jedna z pěti studentů (u nás je ta účast fakt trapná!) podívat, protože mě zaujalo, že to má být o současných ženských autorkách. No, nature rozhodně není eco! Takže docela nuda. To tvoje by se mi líbilo mnohem víc!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych si tě vycvičila, o to bych se nebála :D. Dnešek jsem zvládla, bylo to vyčerpávající, ale nestalo se kupodivu nic nečekaného, žádný problém, takže super. Jen bych se obešla bez toho, aby na bytě v pátek večer pořádali kuchař párty, si chce člověk trochu odpočinout a teď akorát furt slyším rachot kastrolů a klepot nožů o prkýnka.
      ISO certifikace znamená, že podle zákonné normy ISO nevimkolik musíme dodržovat určitý byrokratický předpisy a postupy a tím, že jsme certifikovaní pak máme výhodu na trhu - například společnosti, co mají taky ISO certifikaci (ale v jiné oblasti) nám pak musí dát přednost před necertifikovanou společností.
      Šetři, můžu mít návštěvy v pokoji až 14 dní v kuse, takžeeeeeee .... norská jízda! :-)
      A která vyčující od nás to byla, nepamatuješ se? To by mě moc zajímalo!

      Vymazat