29. 5. 2013

O námořnících

O tom, že bych chtěla být námořnicí nebo krásnou rybářkou už jsem se párkrát zmiňovala. Jenže zatím to moc nevypadá, že bych se měla přidat k nějaké námořní flotile, rozhodla jsem se tedy, že budu klamat tělem. Maminka mi vždycky říkala, že to přeháním a že mám těch námořnických triček až až a ať další nekupuju. Jenomže! To nejde jen tak. Nadešel čas, abych se začala pomalu vybavovat do Norska a rozhodla jsem se, že v zájmu praktičnosti nebudu dělat žádné módní psí kusy. Chce to věci, které budou lehce kombinovatelné, pohodlné a přitom hezké. A co splňuje tenhle popis na 100%? Ano, modří již vědí. Námořnická trička! Pořídila jsem si tedy jedno s tenkým tmavomodrým proužkem s dlouhým rukávem a jedno obyčejně bílomodré s krátkým. Jen, protože některé nejmenované obchodní řetězce vám to chtějí trochu ztížit, koupila jsem si triko s krátkým poněkud menší, než by bylo záhodno. No nevadí. Třeba se vytahá. Nebo zhubnu. Nebo tak něco. A když bude úplně nejhůř, prostě ho dám sestřence, určitě nepohrdne. A v žádném případě mě to neodradí od koupě minimálně dalších dvou kousků, které už mám vyhlédnuté. Jedno se širokými pruhy, lodičkovým výstřihem a rozkošnými knoflíky, druhé dvojče toho prvního s krátkým rukávem, jen ve správné velikosti a s tmavšími proužky. Nikdy nepřestanu být vděčná Coco Chanel, že do dámského šatníku přinesla tenhle překrásný kousek oblečení.
Mluvíme-li o moři, pruzích a cestování, přiznám se vám, že zrovna teď mám největší chuť sednout na loď a odplout na širé moře. Nebo bych taky chtěla jít strážit maják. Únava na mě útočí celý den a pomyšlení na všechny povinnosti zkouškového tomu zrovna mnoho nepřidává. Všechno by bylo mnohem jednodušší, kdybych si mohla vzít v práci na pár dní volno, jeden den si orazit a další dva pak strávit pilným učením na pondělí test z francouzštiny. Jenomže copak můžu? No nemůžu. Všichni v práci jedeme jako fretky a já se jen snažím nepodlehnout pocitu, že když je teď kolegyně na kdovíjakdlouho na nemocenské, stojí to všechno na mě. Nestojí. A hlavně její nepřítomnosti na mě automaticky nepadá zodpovědnost za vše, co měla na starosti. Jen mé perfekcionistické já to někdy úplně nechápe.
Takže je vám jasné, že útěk do rozbouřených mořských vln na nějaké pěkné plachetnici nezní vůbec špatně. Koneckonců, i moje četba tomu nahrává - čtu poslední román Jane Austen, příběh o módním přímořském městečku, který už nestihla dokončit. Úplně cítím mořský vánek, který mi cuchá vlasy a slaný vzduch, co mi zase pěkně protahuje plíce. Zdálky jako bych slyšela racky. Tak doufám, že mě žádnej neposere jako tehdá v Saint Malo!

7 komentářů:

  1. Tvou námořnickou lásku naprosto chápu. Škoda jen, že trpím utkvělou představou, že mě proužky příliš rozšiřují :-)
    Přeju hodně sil ke zvládnutí pracovního náporu i zkouškového.
    Mimochodem, pár dní volna by se mi taky hodil :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale vůbec, proužky jsou kámoši! Nefandím jim jedině na dámách s olbřímím poprsím a to ty jistě nemáš :-).
      Pár dní volna se vždycky hodí, ale někdy ještě o něco více - snad už brzy se nám oběma poštěstí :-).

      Vymazat
  2. Drž se, Luci! Volno pak bude a víc než zasloužené.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, Evi, už aby to volno bylo co nejdříve! :-)

      Vymazat
  3. Efektní konec :D
    Chápu tvé perfekcionistické já. Jak ho tak umlčet, aby ses nemusela strachovat,že nestíháš práci, která vlastně ani není určena pro tebe a nikdo ji od tebe neočekává? Babo raď, což?
    Kolik máš tedy celkově modrobílých triček? Já přiznávám, že nemám ani jedno a na semináři bretaňských tanců jsem byla snad jediná v něčem jiném než ostatní. Stydím, stydím!

    Hlídat maják a být nějakou chvíli sama, to by se mi teď taky líbilo. Nejsem sice unavená, jen tak nějak perplexed :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šéfová tomu moc nepomohla, když mi tuhle řekla, že jsem teda teď vlastně hlavní recepční :D. Ale snad to docela zvládáme, už si začínám na ten tlak pomalu zvykat.
      Modrobílá trička mám myslím 4, ale jak říkám, ještě mám zálusk na další 2. Já si je naopak už na bretonské akce neberu, protože pak si ze mě někteří nejmenovaní dělají legraci :D.
      Doufám, že perplexed už nejsi, ale přinejhorším se snad nějaký volný maják najde :-).

      Vymazat
  4. och, námornícké tričká sú top. stačí si k nim dať čokoľvek - šortky, rifle, červený rúž a vyzerá to super:D

    páči sa mi tvoj blog!

    OdpovědětVymazat