8. 4. 2013

Zloba se nevyplácí, radši se zamilujte

Sedím si tu před zrcadlem a koukám na pravou polovinu své tváře. Pod okem temný stín, okolí lehce nateklé, při doteku bolest na lícní kosti. Doufám, že to make-up spraví, protože nechci, aby si někdo myslel, že mě snad pan Darcy bije. Nene, za tohle si můžu jen já sama. A zase z toho mám jedno poučení, a to, že zloba se nevyplácí. Ale vůbec. To jsem totiž takhle včera kolem půlnoci vylezla z pokoje, abych si ještě odskočila. A jen vylezu na chodbu, slyším svou nejméně oblíbenou spolubydlící , jak kráká a chechtá se. Z důvodů, které tu nebudu rozebírat, mě to fakt naštvalo. A tak, když jsem pak šla potmě ze záchodu (máme totiž na celé chodbě jediný vypínač, který je na druhém konci chodby než toaleta a náš pokoj, takže nebezpečí, že se stane, co se stalo, by bylo i kdybych si snad rožla), nasraná jak beruška, v duchu přemítající nad tím, jak tenhle byt začínám strašlivě nesnášet a chci pryč a nikdy ty lidi už nechci vidět, napálila jsem to přímo do stěny, konkrétně pravou tváří do rohu jednoho z fascinujících obrazů, co nám zdobí chodbu. Odpotácela jsem se do kuchyně, snažila se zadržet slzy bolesti a uvědomila si, že tohle negativní myšlení mi fakt k ničemu není. A vůbec. Jen vzpomeň, Fay, na židovské hospodyňky, kdy se jich muselo šest dělit o kuchyň s výměrou jeden metr čtvereční. Jen vzpomeň, v jakých podmínkách žili američtí Japonci deportovaní do pracovních táborů po útoku na Pearl Harbor. Vidíš to? Vidíš. Máš se krásně. Nezapomínej na to.
Dneska se mi ještě podařilo to napálit do futer, ale to už byla asi jen shoda náhod. Omámení jarem za okny nebo tak něco. Endorfiny taky, samozřejmě. Pohyb v rámci prokrastinace zdárně pokračuje. Zjistila jsem totiž, že tohle cvičení je jak dělaný do přestávky pomodora. Takže - 25 minut čtení a přesně v tu chvíli, kdy už toho začínám mít plný zuby a jde na mě únava si udělám 500 kroků a s novým elánem se vrhnu na další kapitolu.
 A taky jsem se zamilovala. 
Nejenom, že je Tara krásná, ale její vida, to je něco perfektního. Různé úrovně, takže si vybere i mamlas jako já a až mi to půjdu, budu moct přitvrdit. Má spoustu sestav různých délek pro různé příležitosti, takže není problém si vybrat cvičení pro každou chvilku. Já mám zatím nejraději to vrchní, krásné ranní protažení, po kterém není Jillian až takový šok. Úžasné je taky její večerní uvolnění, které můžete provádět přímo v posteli - úplný sen ♥. Včera se mi nechtělo vůbec spát (asi přemíra zeleného čaje s gingkem), ale když jsem si dala teplou levandulovou sprchu, v klidu si opečovala pleť, rozčísla vlasy a nakonec se v posteli poválela podle Tařina příkladu, spala jsem jak dudek. A taky se mi líbí, že kolem toho nedělá žádné velké divadýlko, prostě si v klidu zacvičíme a je to, netváří se jako guru, co vás hodlá spasit (a nejlíp aby vám při tom prodal co nejvíc svých produktů, že ano). And last but not least, má sexy hlas, na to já slyším.

Ještě bych tu ráda zmínila, že sobotní Jane Austen tančení bylo skvělé a pan Darcy si zaslouží můj nehynoucí vděk a tisíceré díky, že to se mnou absolvoval. Jak se mi přiznal, často přemýšlel, že se obrátí na podpatku a zdrhne, ale kvůli mě zůstal až do konce workshopu. Na bál jsme nakonec nešli, protože 6 hodin tancování nás tak vyčerpalo, že jsme po příjezdu na byt padli do postele a asi hodinu jen tak leželi a vzpamatovávali se. Ale i tak jsme si udělali hezký večer - objevili jsme dokumentární cyklus Národní klenoty, v troubě si upekli topinky a pak se společně vzdělávali a chroupali si. Tak děkuji, pane Darcy :-).

5 komentářů:

  1. Tara je super! Už jsem podle ní cvičila, ale pořád v tom nemám úplný skill - spíš ji moc nestíhám. Přes léto se zase chci přihlásit do kurzu power jógy, je to můj velký sen, stát se součástí celé té jógové filosofie.

    Když jsem si přečetla první tři věty, fakt jsem si myslela, že tě někdo zbil! Když ne pan Darcy, tak ta spolubydla. No, "naštěstí" jen futra. Idea je to moc hezká, nebýt samoser, držím palce, aby ti to fungovalo! Mně to totiž nende :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tož jsem si dala dobrounocovou jógu a nevím, jestli za to může ona anebo to, že jsem byla opravdu unavená, spala jsem tvrdě jako dudek!

      Vymazat
    2. I já bych hrozně ráda jednou jógu opravdu ovládala - mám strašné mezery v dýchání, není to plynulé, flexibilita zatím nic moc ... ale věřím, že to půjde :-). Já chodila na power jógu v rámci TV a bylo to skvělé, věřím, že si v létě ten kurz užiješ stejně jako loni! :-).
      A věz, že kdyby mě zbila spolubydla, tak bych vypadala jinak, ona je trošku jiná váhová kategorie a zajímá se o bojová umění. Ale takhle vyhrocené to u nás naštěstí opravdu není :-). Samoserství se těžko zbavovat, já se prostě snažím, kdykoli se při něčem takovém přistihnu, uvědomit si, že škodím jen sobě a začnu o věci přemýšlet jinak. A světe div se, ono to opravdu funguje! Ale ne vždy je na to síla.

      Vymazat
  2. Taky jsem se lekla, že to byla ta spolubydlící :/ Ale i tak to muselo a musí být nepříjemné, tak snad bolest a hematom brzy zmizí a budeš moct maximální měrou čerpat jarně pozitivní energii :)

    Jo jo, na Taru jsem před pár měsíci taky narazila, je skvělá (to ovšem neznamená, že cvičit podle ní úplně zvládám :D) :) A rozhodně ti dávám za pravdu, je krásná a hlas má sexy, ba dokonce eargastický... takže chápu tvé zamilování ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás se nebijeme, fakt! :D. Jarně pozitivní energii již čerpám, to počasí umí opravdová kouzla! :-)
      Tara je božská, ale nemysli si, taky si ji zatím moc nedávám ... ale věřím, že jednou ze mě bude taky sexy jogínka! :-)

      Vymazat