22. 4. 2013

Je někdo doma?

Takhle na nás koukal Elvis, když byl ještě malé koťátko. Schovával se do všemožných tašek a batohů, vystrkoval hlavu a strašlivě u toho fňákal. Evidentně si vzal výjimečný hlas svého jmenovce za svůj a rozhodl se, že se co do zvukového projevu nedá zahambit.
Dneska už je to velký chlap, co se do tašek neschovává, ale okupuje je. Pokud tedy zrovna nevozí po bytě slony na hřbetě ... 


... nebo se neopaluje pod .. ehm ... slunečníkem ...


Co vám budu vykládat, Elvis je moje radost chlupatá. Jsou sice chvíle, kdy bych ocenila, aby se choval trošku ohleduplněji (třeba když spím a on se rozhodne, že nejlepší místo pro jeho spánek je u mě na hlavě nebo když má pocit, že už chrním moc dlouho a tak mě buď začne fackovat nebo shazuje všechno v dosahu, aby mě ten rachot probudil a vyhnal z postele), ale jinak je to miláček.

Víkend jsem strávila na jihu u Andělky a měly jsme se vpravdě nebesky. Pojaly jsme to coby gastrovíkend a za plotnou jsme vytvářely dobroty všeliké - dýňovou polévku, domácí pizzu (Andělka dokonce vegan verzi a taky se zatraceně povedla!) a jako vrchol všeho snažení - domácí chléb!
Fešák, co říkáte?
Nadchl mě natolik, že hned po příjezdu do Brna jsem žhavila troubu a pekla vlastní bochník!
A buďte si jistí, že oba byly stejně vynikající! Jen nějak podezřele rychle mizí ... snad mi na něj nechodí Elvis!





2 komentáře:

  1. Chlebíky se vám nádherně povedly a přímo vyzývají k nakousnutí! Ten první je asi z domácí pekárny, že? Těší mě ale vědomí, že se dá chléb upéct i v normální troubě. Z jaké mouky je tento, ze žitné?

    Elvis je opravdu kočičí krasavec, jde vidět, že je to pán domu :D A ta fotka, kde je jako koťátko v tašce, je roztomilá, ba dojemná :) Ehm, vidím, že taky nosí plyšáky na hřbetě stejně jako náš Boník :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stelinko, oba dva jsou z úplně normální trouby, jen ten první se dělal v nízké zapékací kulaté misce, takže má takový hezučký tvar a nakynul dost nahoru. Na jedné straně až moc, ale to jsem nedokumentovala :-). Oba jsou částečně z žitné, ten první pak ještě ze špaldové a druhý z pšeničné a v obou je tročiška obyčejné hladké pšeničné, aby více naskočily.
      To on byl moc dojemné koťátko, když se mu zachtělo. A já chci vidět fotku Boníka s plyšák na hřbetě, prosím prosím! :-)

      Vymazat