18. 4. 2013

JáMu

Víte, co úplně nejvíc miluju na cestě z práce? Že chodím kolem hudební fakulty JAMU a vždycky odtamtud něco krásného slyším. Nemůžu se dočkat, až bude konec semestru, já nebudu muset nikam spěchat, posadím se s panem Darcym na lavičku před JAMU a budeme společně poslouchat. Počasí tohohle týdne mi způsobuje úplné vytržení, s obrovskou radostí nazouvám střevíčky, oblékám šaty a chodím nalehko.
Taky si trochu myslím, že je to právě to krásné počasí, co mě tento týden drží naživu. Résumé do francouzštiny, test z britské literatury 18. století, k tomu obvyklá nálož věcí do školy a navrch odběry krve, na které jsem musela jet brzo ráno přes půl Brna. Ale aspoň už vím, jak to vypadá v Komíně!
Chtěla jsem tento týden šetřit a docela se mi to i daří, ale včera a dnes dostala moje peněženka těžkou ránu. Včera jsem totiž navštívila Arcadia Book Shop, knihkupectví zaměřené na literaturu v angličtině. Odnesla jsem si Atonement za pouhopouhých 150 Kč a už mám předvybrané další dva favority pro příští návštěvu. No a dnes jsme svorně s Andělkou, Annie a ještě jednou soudružkou objednaly lístky na něco, co si troufnu nazvat událostí sezóny - vystoupení Dylana Morana! Jsem neskutečně ráda, že si toho Annie všimla, protože představení bylo vyprodané za několik minut. Nikdy se mi ani nesnilo o tom, že by Dylan přijel do České republiky. Spíš jsem si říkala, že jednou ho třeba uvidím v Británii, až budu bohatá a budu tam bydlet. Nicméně vidno, že můj sen se mi splní již mnohem dříve (a za mnohem menší peníze)!
I když tento semestr nestíhám a jsem hodně vyčerpaná, musím říct, že stojí za to. Je to má na delší dobu poslední možnost si více dopřávat, tak jí hodlám využít, jak jen to půjde. Na total immersion do studia bude v Norsku času dost.

5 komentářů:

  1. I mě to počasí nabíjí a endorfinama přímo přetékám :-) S dětma jsme celé dny venku a kozačky jsem konečně vyměnila za balerínky :-) Co víc si přát? (Snad jen aby se ty státnice tak rychle neblížily...)
    Přeju krásné slunečné dny! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak se rychle přiblíží, tak je taky budeš mít rychle za sebou a konečně se dočkáš vytouženého klidu na duši ;). Já konečně vytáhla mé nejvíc nejoblíbenější hořčicově žluté střevíčky na klínku, ty jsou pro mě zprávou, že jaro je už opravdu neodvratně tu :-).

      Vymazat
  2. To je paráda, když když se tak pěkně jarním parkem line instrumentální hudba! Když jsem chodívala z fakulty na kolej, tak občas bylo slyšet, jak studenti muzikologie (předpokládám, že to byli oni) ladí a rozcvičují se. Nebyly to sice žádné krásné melodie, ale patřilo to k jaru a teď mi to i trochu chybí :)

    Taky už jsem vytáhla ty námořnické peep toes balerínky, ale okamžitě mi sedřely nohy, takže nesmím odkládat koupi nějakých těch nových lodiček :)) A zítra vzhůru na první letošní běhání! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ladění a cvičení berem taky, ono bez toho by ta krásná melodická muzika jaksi nebyla, že ano :-).
      To mě mrzí, že ti balerínky sedřely nohy, ono vůbec nosit boty na boso je prostě riziková záležitost a chce to poměrně dost odolnosti a obětí. Snad se rozchodí a budou tě pro příště už jen zdobit, nikoli trápit :-) A běhu zdar!

      Vymazat
  3. No, to je tak, když má někdo příliš úzkou nohu a aby mohl nosit balerínky, tak je musí mít o číslo menší, aby nepadaly :D Ale však já zas jednou narazím na nějaké, které budou držet i bez pásku přes nárt! Nebo se k nim třeba přilepím oboustrannou náplastí :D

    OdpovědětVymazat