5. 3. 2013

The Tiredness of Fay

Fay is tired. Really, really tired. Každé ráno se snažím poctivě cvičit a netvrdím, že to sluníčko není fajn a nabíjející. Ale stejně ... je toho na mě asi prostě moc. Do školy nestíhám (no, buďme upřímní, ono se nic moc nestane, když ty stohy povídek, knih a esejí nepřečtu, ale svědomí mi nedá), lopotím se od povinnosti k povinnosti a každá chvilka oddechu a neškolní aktivity jest vykoupena jen dalším nestíháním. Ale uznejte, mohla jsem si odpustit Rychlé Šípy v doprovodu rodičů? No nemohla. Uznejte, mohu si nechat ujít derniéru Věrného milování Aucassina a Nicoletty? No nemohu. Můžu snad šéfové říct, že nepůjdu na pub quiz? No ani omylem. A vůbec, ve čtvrtek večer se stejně nepracuje, že je to tak?
Tak mi, prosím, odpusťte toto malé, znavené povzdechnutí. Já se jdu podívat, jakže to bylo s těmi otroky v Americe (a ne, Nespoutaného Djanga nám zatím nezadali a stejně už jsem ho viděla). To bude zase emoční ždímák. Někdy mám pocit, že cílem mého oboru je ukázat, jaké všechny nehumánní odpornosti si lidé mohou dělat sobě navzájem.

4 komentáře:

  1. Ne že bych na tvou tiredness měla radu, to opravdu ne - mi samotné by se hodila.
    Můžu ti ale napsat, co pro udržení psychické rovnováhy dělám já ... dnes jsem nešla do školy. Válela se v posteli, byla na výstavě, uvařila si kakao, měla zákusek (vlastně dva - od každého půlku), učila jednu naprosto nenáročnou hodinu a četla si Nemoc jako cesta (chvílema mám pocit,že je to docela brainwashing, ale i tak převládá fascinace).
    On se ten svět fakt nezboří, když si dá člověk oddych a neudělá všechno,co se po něm chce. Zkus se vzbouřit proti svědomí. O nic nejde.

    A nemusím být machr v psychosomatice, abych pochopila, že únava rovná se nedostatek odpočinku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pozor! Ta únava není psychická, to nikoliv. Ale už zase usínám na přednáškách a při čtení textů do školy. A já mám pocit, že odpočívám dost, spím většinou 8 hodin, ale stejně mám pocit, že to nestačí. Ale asi máš pravdu, že bych měla umlčet svědomí. Možná, že polovina toho vyčerpání je způsobena stresem z toho, že nestíhám vše, co si plánuju jako přípravu do školy. Těžký život studentův :D.

      Vymazat
    2. No, však ony se psychické problémy (dle té chytré knihy) projevují ve fyzické rovině, aby člověku ukázaly, co mu chybí v té psychické ... stres je svi*ě.

      Zrovna přemítám nad tím, jestli je lepší být extrémně unavený a ospalý nebo nemoci usnout, i když člověk chce. Co myslíte, slečno?

      Vymazat
    3. Určitě je lepší být unavený a ospalý, teda pro mě. Protože když nemůžeš usnout, tak jsi unavená a ospalá i tak a ještě s tím nemůžeš nic dělat - dvojitá frustrace :D.

      Vymazat