25. 3. 2013

Mít se na co těšit

Pan Darcy mě mile překvapil. Vlastně, přiznám se, mi vyrazil dech. Když jsem se ho ptala, jestli by se mnou byl ochoten vyrazit na seminář anglických tanců korunovaný bálem v regency period style, opravdu mě ani ve snu nenapadlo, že více méně bez přemlouvání řekne, že by šel. Jasně, asi z toho není úplně na větývce, ale to vůbec nevadí. Hlavně, že souhlasil a já už se postarám, aby si to užil a bavil se. Koneckonců, je to přece slibné - se svou dámou vyrazí do společnosti, kde si ale budou užívat především sami sebe. Pobaví se tancem, mnoho nového se naučí a navíc svou drahou udělá neuvěřitelně šťastnou. Myslím si, že tanec posiluje vztah a dává mu novou dimenzi. Myslím si, že tanec je naprosto nezbytný. Už mám předvybráno, jaké šaty si vezmu na workshop a jaké na samotný bál, jen ještě vymyslet účes (a hlavně to, jak si ho vlastně udělám) a sehnat dlouhé bílé rukavičky. Ach, mít tak mušelín ... :-).
S děvčaty jsme si krásně užily period drama weekend a dokonce jsme se i přiměly zhlédnout některé filmy, které jsme neviděly ani jedna (což, v oblasti period dramas, neskýtá až tolik možností). Pravda, ne úplně všechno byly vlastně period dramas, ale myslím, že jsme docela držely tón. Na programu tedy bylo například: North and South, Decoy Bride, Jane Austen Bookclub, Jane Eyre, Anna Karenina, Wuthering Heights nebo Northanger Abbey. K tomu vynikající palačinky, vlastnoručně pečené cizrnové křupky podle Lucie nebo zeleninové chipsy (zatím kupované, ale příště už si taky uděláme vlastní). Měly jsme se královsky, tak tedy víc takových víkendů!
V rámci prokrastinace (alespoň myslím) jsem se také zabrala do hledání zdrojů na bakalářku. Do BA semináře máme mít seznam 20 sekundárních zdrojů, takže mě čeká opravdu náročná pátračka. Doufám, že se mi podaří nalézt něco opravdu k tématu, abych nemusela lepit teorii ze dvou různých období. Bakalářka mě pořád děsí, nicméně se musím přiznat, že se na ni vyloženě těším. Možná je to tím, že mám do školy dělat spoustu jiných věcí, co mě až tak nebaví, takže se práce na bakalářce jeví jako příjemný únik. Až dojde na lámání chleba, touto dobou příští rok už asi budu smýšlet jinak. Ale tajně doufám, že ne :-).
S Andělkou jsme se rozhodly, že si budeme navzájem anti-prokrastinačními buddies, tak doufám, že nám to hezky půjde. Plány jsou rozhozeny, takže mi teď již nezbývá nic jiného, než se posilnit malou svačinkou (vidím to na topinky s bazalkovým pestem) a vrhnout se do práce, abych si co nejdříve mohla zabarvovat políčka pozitivní zelenou barvou!

10 komentářů:

  1. Buddy je super nápad, taky by mi to pomohlo! Diplomku odevzdávám 30. dubna a zatím mám jen slabých 19 stran :-( A neomlouvá mě ani to, že jsem ve shonu apod. Tak držím palce, ať jsi na tom líp jak já!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, sice neomlouvá, ale když času není, tak času není, to je prostě fakt. Bojím se, že u diplomky tě nevytrhne nějaké 20 minutové okénko, co se ti někde během dne vytvoří. Kdybys chtěla, rády tě přizveme do kroužku a můžeme se motivovat společně :-). Každopádně taky držím palce, vím, že ty to nakonec i přes všechny obtíže zvládneš na výbornou! :-)

      Vymazat
  2. Oujééé, to je naprosto luxusní :o) A organizuje to slečna, kterou znám. To budou panečku fotky a jsem tááákhle zvědavá na tvé šatičky a rukavičky a a účes a prostě jaká krásná budeš :o)

    20 zdrojů? To vás teda pěkně drtí. Na druhou stranu to hledání aspon natrénuješ a diplomka se pak napíše sama. A čím dřív začneš, tím líp. Ony ty zdroje z daleka občas cestují tři měsíce, tak at s tím počítáš.

    A takový parádní kulturní a zdravý víkend :o) to se báječně čte a člověk se mže inspirovat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem si myslela, že tam budeš mít nějakou známost! A vůbec, nechceš přijet a zatrsat si s námi? :-)
      20 zdrojů potřebujeme jen na preliminary list, pak se to samozřejmě zužuje - ono taky záleží, o čem píšeš a jakou používáš metodu, ale 20 zdrojů třeba pro mě je opravdu zbytečně moc. No jsem zvědavá, co všecko vypátrám :-).
      A určitě se inspiruj, protože to bylo opravdu fantastické, moc jsme si to užily! :-)

      Vymazat
  3. Nádherný Netherfield vypadá parádně! Určitě si to s panem Darcym parádně užijete :o) Také se ohromně těším na nějaký fotoreport, jestli bude :)

    Těmi zeleninovými chipsy máš na mysli řepné a celerové Tretter's? Ty jsou dokonalé!!!

    Však do těch zdrojů můžeš určitě počítat i články a věci, které pak stejně nepoužiješ, to nasbíráš, neboj ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fotoreport bude rozhodně. Takovou příležitost nemohu nezaznamenat!
      Ano ano, samozřejmě mám na mysli Tretter's, jsou naprosto super!
      Jojo, do zdrojů zatím můžu počítat, co mě napadne, protože to je jen seminář, který nás má jako připravit na psaní, ale v zásadě v něm nevytváříme nic, co bychom pak byli povinni použít. Ale těším se, jsem opravdu zvědavá, co všechno se mi podaří vyštrachat :-).

      Vymazat
  4. Luci, vždycky si můžeš vzpomenout na mě, do jakých sfér jsem při psaní diplomky nahlédla :D Krematoria, starožitnictví, nehty čínských Mandarínů, kouzlo zrcadel... Ach, diplomka skutečně dokáže člověka všelijak obohatit :D :D Takže věř, že se pořádně těším, až se dozvím, kam všude tě psaní zavedlo a co všechno sis kvůli bp nastudovala :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A někdo se třeba díky bp stane "odborníkem" na maniodepresivní psychózu, a pak nabude přesvědčení, že nejspíš trpí tím samým :D :D
      Čímž jsem chtěla jen podpořit Stelinu myšlenku, že studium k závěrečné práci je opravdu zajímavé a podnětné :o) (taky s těma znalostma pak můžeš zcela nenápadně machrovat a třeba na někoho udělat dojem)

      Vymazat
    2. :D Přesně tak! Nejlepší na tom je to, že buď 1) ten, kdo je ohromován, má již dávno tytéž znalosti a je tedy ohromen tím, že ohromující je má také navzdory svému totálně odlišnému oboru, či 2) ohromovaný ony znalosti nemá a ty ho jimi můžeš vzdělávat, učit, motivovat ke studiu a přehledu atd. :))

      Vymazat
    3. Ty to vždycky umíš tak pěkně osvětlit. Tak tak, přesně tak jsem to myslela. K jedničce bych možná ještě dodala (v některých případech) nejen navzdory odlišnému oboru, ale také navzdory věku a zkušenostem :o)

      Vymazat