26. 2. 2013

Od Brandejsa

Tak jsem si tu napsala zdepkovaný, lehce sebelítostivý článek shrnující, jak mě někteří lidi kolem serou. Ale pak jsem si řekla - mám já to zapotřebí? No nemám. Každá myšlenka věnovaná těm, kteří mi pijou krev, je myšlenkou promrhanou. Zvlášť, když je kolem mě tolik věcí, co mi dělají radost! Třeba:

Pan Darcy - rytíř mého srdce (i když někdy děláme, že jako né, tak stejně jako jó)
Brácha - přišel se dneska pochlubit s novou smlouvou na byt a já jdu příští týden na návštěvu
Škola - žiju! A většina kurzů je opravdu zajímavá (i když teda s přípravou značně pokulhávám)
Erasmus - tajemný projekt odtajněn! Na poslední chvíli mi ruplo v bedně a asi 4 dny před deadlinem jsem se rozhodla, že se přihlásím na Erasmus. A ono to vyšlo! Takže od srpna (Jo, přátelé, od srpna!) mě hledejte na University of Oslo, Norway!
Erasmus II - jako první jsem měla dvě britské univerzity, kam jsem se se svým Bčkovým průměrem (1,6, tfuj! Může za to ta podělaná fonetika a dějiny USA, jinak jedu na slušné známky) samozřejmě nedostala, ale vůbec mě to nemrzí. Budu se učit Norsky (a hodlám co nejdřív začít se samostudiem, chichichi), staroanglicky a taky budu zkoumat adaptace knih. A natuty si zlepším angličtinu, irský přítel G. mi prozradil, že je přesvědčen, že tam budou mluvit anglicky líp než v Británii! :-)
Erasmus III - víte, jak jsem toužila po tom samostatnějším bydlení a tak? No, tak v Norsku je na kolejích standard, že každý má pokoj sám pro sebe a většinou k němu má sám pro sebe i sociální zařízení. Často se i kuchyňka dělí jen mezi 2 lidi. Už chybí jen osobní sluha!
Dívadlo - ve čtvrtek mám půl dne dovolenou a jdeme s našima konečně do divadla na Rychlé Šípy! Doufám, že se mamce a taťkovi budou líbit stejně tak jako mně.
Kosmetika - raději ani nepřemýšlím nad tím, kolik jsem za poslední čtvrtrok utratila za kosmetiku. A právě dnes mi mamka odepsala, že na mě již doma čeká BB cram Lionele a já už se ho nemůžu dočkat!
Jillian - dnes jsme společně začaly Level 2, pořád tomu ještě nemůžu uvěřit! Je to fuška, ale začíná se mi to ranní pocení moc líbit. Dokonce už cítím svaly na nohou i na rukách a pas se od posledního měření před měsícem zúžil o 3 čísla! Keep on pushing!

and last but not least

Kamarádky - Andělka, paní Správcová, Mona, Stela ... se všemi jsem v kontaktu a jsou pro mě obrovská podpora a radost. Andělka mi donesla vynikající veganský cheesecake, paní Správcová mě dnes ochotně poslouchala, i když už jí ze mě musela třeštit hlava a s Monou a Stelou se uvidím příští víkend na knižním veletrhu a strašně se na ně těším! 

Am I not a

?

7 komentářů:

  1. Skvělé zprávy, gratulace k Norsku a bledá závist!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, moc děkuju! A hele, já ti zase závidím krásné bydlení, tak jsme si kvit :D. A kdo ví, kam se ty podíváš? :-)

      Vymazat
    2. Nejdále za brněnská humna :-) A souhlasím s ostatními komentáři, že vyzdvihnout skvělé zprávy je prostě ta nejlepší terapie! A gratuluju taky k takové proměně, určitě máš radost :-)

      Vymazat
  2. Přesně tak, proč plýtvat energií na sepisování negativního, když rekapitulace a hlavně samotné uvědomění si té ohromné spousty pozitiv je mnohem přínosnější? ;)

    Mám tě ráda, brouku! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, Steli. Ale myslím, že vypsat se z toho (ač nepublikovat) mi taky docela pomohlo. Pan Darcy tvrdí, že strašně rychle měním nálady, ale tak to není - sice mě věci dokážou naštvat, ale vědomě se snažím nenechat si tím zkazit den :-).
      A pus!

      Vymazat
  3. Fucking lucky bitch! :D

    Abychom si vzaly se Stelou lupu, až se sejdem, abychom tě vůbec viděly, když se nám tak rychle zmenšuješ :o) Není to paráda,když to frčí dle představ?

    S Irem souhlasím. Na severu umí prý všichni dokonale anglicky a určitě víš, jak se mluví o severském školství. Ty tři předměty se budeš už natuty (to jsem už neslyšela věky) učit? Jenom tři? Si taky musím nějaké vybrat, tentokrát už oficiálně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na lupu to fakt nebude, to se zase neboj :D. A musím říct, že jsem byla dost v šoku, protože jsem viděla a cítila, jak sílím na rukou a stehnech, ale měla jsem pocit, že břicha se to vůbec netýká a ony jsou 3 cm pryč! :D
      Ano, ano, severské školství (a spousta dalších věcí ve Skandinávii) je proslulé, nemůžu se dočkat! Budu mít asi 4 předměty, ale potřebuju 30 kreditů a většina předmětů je za 10, někdy dokonce 15 kreditů, takže to bude dost rozdíl oproti 9 předmětům, co mám na tento semestr :D. Jsem zvědavá, co budeš mít na výběr ty, nezapomeň se pochlubit! :-)

      Vymazat