1. 2. 2013

Houba?

Řekla jsem si, že se budu snažit (pokud to půjde) udělat vše hned, neodkládat. Praxe mě přesvědčila, že to není vždycky možné, stále je třeba řešit priority a jak vidno, chtělo by to zavést si v průběhu týdne nějaké pravidelné sessions - jednou na odpovídání na maily, podruhé na komentování blogů a tak podobně.

Trochu mě vyděsilo dnešní zjištění, že jsem se sice těšila na čtrnáctidenní volno před začátkem semestru, ale že vlastně žádné nebude. Dostala jsem se do intenzivního kurzu Město formou literárních toulek, který bude probíhat v týdnu před začátkem semestru. Takže o týden méně. No a protože toho máme opravdu hodně na načítání, ani ten poslední ubohoučký zbylý týden nakonec nebudu moci věnovat dolce far niente.
A nejhorší, nejhorší na tom je, že jsem vlastně vůbec dolce far niente neplánovala. Jen jsem doufala, že se mi podaří stihnout přečíst alespoň The Casual Vacancy a Pragu Picollu, podívat se na pár filmů, taky začít s teoretickou četbou k bakalářce, pohnu s francouzštinou a Academic vocabulary in use ... a ono asi ne. Ale nevadí, nevadí. Něco z toho jistě stihnu. Přijdu si teď prahnoucí po znalostech, které do sebe toužím nasávat jako již výše zmíněná pomůcka k mytí. Snažím se nepanikařit před začátkem semestru, který bude asi největší výzvou mého dosavadního studia. Při pročítání prvních zveřejněných sylabů se mi lehce klepou kolena. Nádech, výdech, však ono to půjde.

A dnes mi poštou přišel od božské Andělky care package! Nedovedu vyjádřit, jak poctěna a potěšena se cítím (a taky jaká je mi hanba, že já ten svůj ještě nestihla odeslat).
A cože je to vlastně ten care package? Behold!

4 komentáře:

  1. Aaaaaaaa, to je úplně boží!!! Chtěla jsem se vyjádřit k článku, ale pak jsem si pustila video a úplně zapomněla, co jsem to chtěla říct.
    Přesně takový care package potřebuje moje kamarádka, takže už vím, co budu tento týden zařizovat!!!
    Děkuji moc za inspiraci!
    K tomu článku ... jsem všema deseti pro ty tvé sessions. A nejlépe dát si den bez facebooku, bez internetu, bez telefonu. S tím přišla kámoška a já jsem se pro to nadchla. Jen nevím, který to bude.

    Dolce far niente by tě stejně dlouho nebavilo. Si myslím. Hlavně aby vyšel čas na nějaké to počteníčko a sebevzdělávání, abys ze sebe měla dobrý pocit :o) než zase začne kolotoč!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Yes, tak se mi to líbí! Lizziny a Fitzovo care-packages si zaslouží plnou pozornost, protože jsou prostě boží a jsem happpy happy happy, že taky pošleš! Vždycky se najde někdo, kdo zrovna takový CP potřebuje, tak jen do toho! Doufám, že se bude kamarádce líbit! :-)
      Anoooooo, den bez netu a telefonu, to zní naprosto božsky :-). Akorát zjišťuji, že jak nejsem den na netu, hodně se toho nahromadí a trvá mi dlouho se tím vším probrat (maily, blogy). Možná by to chtělo zase protřídit a určit si priority. Těma blogama zabiju strašně moc času a zcela jistě to bez některých přežiju.
      A máš pravdu, dolce far niente tak na jedno odpoledne, když je pošmourno a únava, tak na jeden den, ale toť vše :-).

      Vymazat
  2. No právě, taky jsem k tomu už došlo. Ono to s tím netem není vůbec snadné. Hlavně ty e-maily. To je pořád něco ... z každé jazykovky mi pořád něco chodí a všichni nutně potřebují vyjádření hned. Úděsné!!!
    Kolik těch blogů čteš? Já si zas říkala,že bych ráda mrkla po nějakých dalších ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to znám zase z té druhé strany - potřebuju z práce rychle nějakou reakci a ti lektoři furt nejsou na mobilu ani na mailu, to je děs :D Ale vím, jak se cejtíš, ono je to prostě pro obě strany stresující a sice zbytečné, ale takhle to holt funguje.
      Blogů followuju fakt dost, myslím, že když si rozklikneš můj profil, měly by se ti tam ukázat.

      Vymazat