17. 12. 2012

Vždyť to jede jinam!

Sladký víkend s děvčaty je za mnou. Věnovaly jsme se především úkolu do redakčních prací, sekáčovému lovu (nová vestička, domácí námořnický kabátek a Burberry šálka) a mužům. The more you talk about them, the more you want them. You want them sooooo bad ... Opravdu už se strašlivánsky těším, až se mi pan Darcy navrátí (5 days left!), protože jinak bych asi zešílela ze všeho toho fantazírování a toužení. Hlavně to toužení po nedostupných celebritách je dost otravné, myslela jsem, že je to záležitost spojená s pubertou, ale bohužel to vypadá, že ne. Naštěstí když má člověk po ruce opravdového muže, nemá potřebu na tyhle hvězdné fešáky myslet. Tož tak.
Teď koukám, že mi notebook hlásí, že by bylo záhodno si pořídit novou baterku. No jéje, dík za tip. Posraná technika, s odpuštěním. Nic to nevydrží. Přiznám se, že dnes nemám úplně sluníčkovou náladu. V sobotu jsem dostala k svátku obálku (Taky dostáváte obálečky? Máte je rádi?), založila si do ní ještě peníze, co mi vyplácel tatík a teď ji nemůžu najít. Vůbec nikde. A nebyla tam úplná troška peněz. Jsem na sebe strašně nasraná, že jsem si ji hned neuklidila na nějaké bezpečné místo (to, že většinou pak zapomínám, kde to bezpečné místo je, je věc druhá) nebo si ty prachy nedala rovnou do peněženky nebo já nevim prostě. Chtěla jsem, jenomže už bylo potřeba vyrazit na vlak vyzvednout paní Správcovou, tak jsem myslela, že to jako udělám pozdějc. A ejhle, pak jsem na to nějak pozapomněla. A když jsem to chtěla udělat dnes ráno, obálka už není k nalezení. Prohrabala jsem kvůli tomu i odpaďák a popelnici, jestli ji někdo v záchvatu uklízení nevyhodil, ale nikde nic. Nejhorší je, že si nemůžu vzpomenout, jestli jsem ji nechávala v kuchyni, kde proběhla gratulace nebo ji odnesla nahoru - do svého pokoje, do obýváku ... ? Můj mind palace je prázdný, svědci odmítají vypovídat. Co mi chce Vesmír naznačit? Že bych ty prachy neměla brát tak vážně? Možná ... A asi taky to, že opatrnost by se vyplatila, hádám. U mě určitě.
Nemám chuť k jídlu, přede mnou leží lasagne čerstvě vytažené z trouby a stále jsem se nedonutila k prvnímu soustu. Poslouchám frustrující písně, čímž si moc nepřidávám. Je to taková hořkosladká tortura. Asi bych měla poprosit Amandu Palmer, aby mi nakapala trochu krve do žil. Nebo tak něco.
Strašně mě děsí prchavost toho všeho kolem. Prchavost pocitů, nálad, okamžiků, vzpomínek. Už jsem si stěžovala, že cokoli pomine, rozplyne se. Poslední dobou se mi stává, hlavně doma, že v těch krutých okamžicích mezi spánkem a bděním se strašně vylekám, kde to jsem a kolik mi je let - mám pocit, jako by mi minimálně deset let někdo ukradl, zpronevěřil. Že není možné, že jsem už tak dlouho na světě. Že není možné, aby ti dva mladí lidé, kteří spí o patro níž měli dospělou dceru a dospělého syna. Pak usnu a ještě ráno cítím tu divnou pachuť strachu a neskutečna. Vracím si v mysli některé minulé okamžiky a snažím se samu sebe přesvědčit, že se opravdu staly, že jsem si je nevymyslela. Chtěla bych se vrátit zpátky. Ne proto, abych je změnila nebo se zachovala jinak. Jen proto, abych si je znovu prožila a potvrdila si, že se opravdu staly.

6 komentářů:

  1. Jej, to nasere :/ Co chce Vesmír říct ... no, možná ti je jen schoval pro dobu krize a ž je budeš opravdu potřebovat, tak se objeví na tom nejlogičtějším místě :o) Možná.
    U nás lasagne ležely včera. Tak dlouho teda ne, protože když jde o lasagne, jdou všechny stresy, depky a nechutenství bokem. Jaké jsi kuchtila? Brokolicové,špenátové,houbičkové?
    Doufám, že se ti chuť už vrátila a že i nálada je lepší.Vánoce jsou takový zvláštní čas. Na jednu stranu strášlivě pozitivní,na druhou vyvolávající depky. Čím to? A je vůbec období, které by bylo jen pozitivní? Snad jen to jaro (pro mě,tedy).
    A to je špatně, že posloucháš frustrující písně? Nemyslíš, že když ti je blbě, je lepší (než to potlačovat) si tu blbou náladu prožít až do dna?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně, aby se objevily, nejvíc by mě štvalo asi vědomí, že se prostě takových peněz někam ZTRATILO. To je plejtvání! :D
      Kuchtila jsem obyčejné boloňské (vegetariánskou verzi, samozřejmě) a nejsou špatné, jen té chuti holt není.
      A u mě to není Vánocemi, spíš se asi nějak sešlo víc vlivů najednou (krajkový deníček). Pro mě je jaro taky hodně pozitivní období, ten pocit, že se všechno probouzí, všechno máš před sebou a ty vůně venku ... je to nádhera :-).

      Vymazat
    2. Přece se jen tak ztratit nemohly, někde být musí.To určitě bude nějaký hodně stupidní místo.
      A jdu na ten Krajkový deníček...

      Jojo,jaro ... ten první jarní větřík přijde většinou ještě před samotným prvním dnem. A to je Vůně! Nová naděje, nové počátky a spousta energie!

      http://www.youtube.com/watch?v=6md5RSnVUuo Tahle mi vždycky zvedla náladu :D Je to blobost, ale není to špatný.

      http://www.youtube.com/watch?v=Tx1XIm6q4r4 A tuhle určitě znáš :D:D tohle video rozesměje každého!!

      Vymazat
  2. No to by mě taky pořádně vytočilo :/ Ale obálka se určitě objeví, až to nebudeš čekat. A to pak bude velmi příjemné překvapení, no ne? ;)
    Nepotřebou jíst v poslední době trpím (trpím? - blbost!) taky, ale lasagním bych asi nezvládla odolat :)) Z cukroví jsem ochutnala jeden vanilkový rohlíček, na čokoládu nemám vůbec chuť a dřív tak zbožňované sušenky Krit už týden leží netknutě ve špajzce. Zato ananas jsem snědla na posezení a ostatní ovona taky přede mnou není uchráněna :D A ty malinké perníčky v čokoládě, které mám pro Zuz, taky vedle mě leží a ani se mě nesnaží zlákat. To spíš ten balíček rooibosu s příchutí Vánočního punče bude v bezpečí, až ho předám :)

    Vánoce můžou být hodně depresivním obdobím, když člověk na nějakou chvíli zůstane sám s vlastními myšlenkami. To já bych se ale radši obklopovala pozitivnější hudbou, kdyby na mě teď padla sklíčenost, neboť se rozhodně nevyžívám v depkoidním užírání se. Mona říká, že "prožít si blbou náladu do dna" by mohlo být lepší, já se tomu bráním, protože chci žít pozitivně a ne se topit v melancholii. Navíc jsem "splachovací" a skromná, takže mi stačí málo, abych byla zase spokojená. No a možná se až příliš nesobecky a nezdravě ohlížím na svou rodinu, ale nechtěla bych jim kazit vánoční pohodu svým smutkem :/ Ale každý to máme samozřejmě jinak ;)

    Luci, ale neboj, ještě párkrát se vyspinkáš a bude tu pan Darcy a s ním i radost a štěstí ;) A taky spousta vyplaveného oxytocinu :DDD

    OdpovědětVymazat
  3. To bude pan Darcy zírat, až se na něj vrhneš :)

    Obálky mi nevadí, zjistila jsem. Ještě lepší samozřejmě je, když si můžu vymyslet zcela konkrétní dárek, který stejně potřebuju, a dárce ho dokáže sehnat. Ale není to vždycky, a pak obálka určená na boty prostě potěší.

    A koukej jíst, ty, nebo sem kus těch lazání pošli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si taky myslím, že obálky nejsou vůbec špatné. Nemůžu přece po šíré rodině chtít, aby mi někde přes internet sháněli kdoví jaké knihy a kousky ... a ono často si chce člověk pořídit něco, co si musí vyzkoušet a pak obálka přijde vhod :-).
      A lazaně pořád ještě jsou, ale bojím se, že už by sis na nich moc nepošmákla! :D

      Vymazat