30. 12. 2012

Resumé (v rámci prokrastinace)

Podle plánu bych se měla věnovat povídce The Blues I am Playing, jenomže jsem si ji jaksi vytištěnou zapomněla v Brně a z PC se mi blbě oscanovaná PDFka nečtou dobře, tak jsem se rozhodla tento nepříjemný úkol prozatím odložit a udělat si takové resumé roku 2012, zvláště toho, jak se mi dařilo plnit na začátku roku vytyčená zastavení.
1) Budu se víc usmívat - myslím, že tady se zadařilo. Každou chvíli rohlík a poslední dobou mám chutě házet fórky a dělat šprýmy a to ani jinak než s úsměvem nejde. Splněno.
2) Budu si víc zpívat - přiznám se, techniku nepiluji, ale s písní na rtech se přistihávám stále častěji. Nedávno jsem zpívala i cestou na rande, většinou se venku držím, ale ulice byla prázdná, krásný den, dobrá nálada, vidina setkání s panem Darcym přede mnou ... nešlo to jinak než s písničkou. Splněno.
3) Budu barevnější - sice jsem si pořídila docela dost šedých kousků, ale můj šatník se za letošek opravdu dost probarvil. Ono stačí požádat všechny příbuzné, aby vás k narozeninám a svátku podarovali barevnými punčochami, například, a hned je barevněji. Splněno.
4) Budu se více zdobit - dlouho to vypadalo, že zde neuspěju. Ale konec roku přinesl nové krásné hand-made šperky od paní Správcové a taky konečně pořádnou výbavu dekorativní kosmetiky. Jsem nanejvýš zdobná panenka! Splněno.
5) Budu ranní ptáče - když nemusím, brzo nevstávám. A čím méně musím, tím později vstávám. Sice už jsem se odnaučila vyspávat do desíti nebo nedejtebohové do jedenácti, ale pořád tady mám ještě co dohánět. In progress.
6) Budu věnovat 20 minut denně tělesnému cvičení - střídavě oblačno. Motivační systém se stokorunami samozřejmě selhal, to leda tak kdyby mi je vyplácel někdo jiný. Mám opravdu veliký problém dělat něco pravidelně, každý den. Střídají se mi období entusiasmu a rezignace a se cvičením to není jinak. Nesplněno, ale nevzdávám se.
7) Budu pokračovat ve svém kulturním projektu - myslím, že tady se taky dobře zadařilo. Každý měsíc minimálně jedna kulturní akce, ať už divadla nebo muzika, ke konci roku vlastně obojí. Je to velmi naplňující a neliutuju ani korunky investovaní do kultury. Splněno.
8) Budu si kupovat knihy - no, někdy ne si, ale knihy jsem kupovala. Splněno, nicméně v roce 2013 přitvrdíme.
9) Budu úspěšně studovat - a tady se snad taky zadařilo. Průměr sice stále nic moc, ale konečně už nemám pocit, že na té škole nemám co dělat a čas od času mi v hlavě i něco zůstane. Nicméně vyhráno ještě není, tedy - in progress.
10) Budu hodně číst - tak to vypadá, že letos tu padesátku zase nedám, ale je to o kousek! Přesněji řečeno o půl knížky Emma in Love a to je opravdu kousek. Ale přečetla jsem za ten rok tolik různých povídek a odborných textů, že by z toho minimálně ještě jedna kniha byla, tak přivřem očko a řekneme - splněno.

Suma sumárum, byl to rok úspěšný a až na ten pohyb a vstávání (a ono to spolu souvisí) podařilo držet se vytyčené trasy. Pro rok 2013 budu určitě držet stejný směr, přibude možná pár konkrétnějších úkolů, ale to bych předbíhala.

2 komentáře:

  1. Páni, to je skvělá bilance, gratulu :-)
    Položky 1 až 4 bych si taky mohla odškrtnout, pětku vlastně taky, i když nedobrovolně, leč děti zatím vyspávání neholdují :-)
    Body 6 a 7, tam jsem na tom dost mizerně. Ale jistí to procházky a loutkové divadlo. A ten závěr, to by mi celkem šlo :-)
    Promiň, že se v tom bilancování přiživuju, příště si udělám vlastní :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není nad to si dávat potěšitelné a splnitelné cíle, pak je to hračka. A naopak, jen se přiživ, mám radost, že se ti taky daří! Pokud tvé cíle vypadaly nějak podobně, proč si to neshrnout společně, což? :-)

      Vymazat